In ciuda a toata grija pe care cineva o poate acorda masinii sale, in ciuda regularitatii cu care este intretinuta, in ciuda faptului ca este atent la volan, oricui i se poate intampla o avarie. Oriunde. Oricand. De aceea este intotdeauna bine sa tinem cont de preturile la tractarea unui autoturism, pe sosea sau pe autostrada. Iata ce trebuie sa stiti despre asta. Intra pe tractarioradea  si vei afla tot ce trebuie sa stii despre masina ta.

Costul remorcarii pe autostrada

Tractarea unui autoturism pe autostrada, din cauza caracterului periculos al operatiunii, este strict reglementata de lege. De la chemarea reparatorului pana la transportul vehiculului, iata cum.

Tractarea/repararea unui autoturism pe drum

Pe drum, operatiunile de remorcare/defectiune sunt mai putin supravegheate, iar preturile mai gratuite. Cu toate acestea, este posibil sa se determine o medie a preturilor practicate de profesionisti.

Acoperire potentiala prin asigurare

Remorcarea vehiculului voastra in cazul unei avarii reprezinta, prin urmare, un buget, nu neaparat anticipat. Din fericire, retineti ca compania voastra de asigurari poate acoperi unele sau toate aceste tarife, in functie de termenii contractului vostru Si asta, fie ca defectiunea s-a produs pe reteaua secundara sau pe reteaua de autostrazi.

Prin urmare, nu va putem recomandaca fiind suficient sa sunati la asiguratorul vostru in cazul unei probleme de acest gen. In cazul asistentei, acesta va va pune in contact cu un sevice situat in apropiere, daca este necesar, si/sau va va rambursa orice costuri care ar putea fi avansate.

Detaliati tarifele pentru a ajuta clientii nostri sa inteleaga munca pe care o prestam si pentru a furniza estimari scrise ale oricarei lucrari de servicii pe care clientul le-ar putea solicita, la cerere sau conform legii. Daca nu va putem repara vehiculul, va vom deservi cu o recomandare catre cineva care va poate ajuta.

Avarie si remorcare: instructiuni de pus in practica atunci cand aveti nevoie de asta

Vehiculul vostru este imobilizat pe un pod, intr-un tunel sau pe un drum aglomerat pe autostrada? Cel mai sigur loc este in interiorul vehiculului tau: stai acolo! Luati legatura mai intai cu un service  pentru ca o firma specializata si autorizata sa poata veni si securiza locul. Odata ce sunteti in afara pericolului, contactati asistenta rutiera sau serviciul rutier de urgenta. Daca aveti un telefon mobil, puteti efectua apelul din masina. In caz contrar, cereti un trecator care sa faca apelul pentru voi, dar nu va urcati niciodata in vehiculul unui strain, chiar daca vehiculul se ofera sa va conduca la cel mai apropiat telefon. Va trebui sa furnizati dispecerului urmatoarele informatii: numele vostru, modelul vehiculului vostru care are probleme, natura si locatia defectiunii, numarul placutei de inmatriculare si un numar de telefon la care puteti fi contactat cu usurinta. Aflati cand va ajunge serviciul de depanare la fata locului. Ar trebui sa va putem oferi o ora aproximativa de sosire, in functie de conditiile meteorologice si de locul unde a avut loc intreruperea. Cand soseste firma de tractare auto, verificati daca serviciul de depanare este cel la care ati sunat. Astfel, iti veti lasa masina sa fie tractata la service in siguranta de catre noi.