Când vine vorba de rezolvarea problemelor de finisare și pregătire a suprafeței, instalaţiile de vibrofinisare oferă soluţia cea mai bună.

Instalaţiile de vibrofinisare jante au fost îmbunătățite semnificativ prin optimizarea atât a timpilor de procesare, cât și a rezultatelor finale. Sunt instalaţii utilizate pentru debavurare, netezire, lustruire cu bile sau lustruire uscată, sau chiar pentru uscare.

La începutul procesului de vibrofinisare, piesele de lucru sunt înșurubate în bolul de prelucrare vibratorie. Această conexiune asigură faptul că mediul de procesare ajunge la cele mai mici cavități din piesele de prelucrare. În plus, facilitează o acțiune intensă de „frecare” între suport și piese de lucru, rezultând o rată de procesare și realizare extrem de eficientă.

Instalaţiile de vibrofinisare longitudinale sunt folosite şi pentru vibrofinisare jante. O prelucrare specială este dată de maşina de lustruit jante auto-moto în care se pot prelucra 4 jante în acelaşi timp, oferind o productivitate de 4 ori mai mare decât a echipamentelor clasice.

Când vine vorba de aspectul general al mașinilor, probabil că veți fi de acord cu toții că păstrarea lor curată și ordonată în mod regulat este cea mai bună modalitate de a vă asigura că arată cât mai bine. În ceea ce privește jantele, majoritatea oamenilor ar fi de acord, probabil, că jantele noi și strălucitoare vor arăta mult mai atractive și mai profesionale decât nişte jante care devin deteriorate, decolorate și, în general, ajung să arate neîngrijite și neatractive.

Beneficii pentru vibrofinisare jante:

Oferă protecţie

Jantele dvs. vă protejează anvelopele și axele de praful de frână şi murdărie. Acestea conțin adesea materiale corozive și adezive. Pentru a vă proteja atât jantele, cât și restul mașinii, este indicat să folosiţi vibrofinisare jante în mod regulat.

Oferă longevitate

Toate materialele care se pot aduna pe jante pot fi corozive. Vibrofinisare jante va elimina acel material coroziv și va păstra strălucirea mai mult timp.

Oferă un impact vizual deosebit

Aspectul unei jante strălucitoare a mașinii atrage atenţia. Curăţirea jantelor prin vibrofinisare jante le vor face să strălucească mai mult. Păstrarea jantelor curate va permite să arate mai bine.

Variantă prietenoasă cu bugetul

Dacă doriţi să aveţi o maşină cu un aspect deosebit dar nu doriţi să vă cumpăraţi un set nou de jante, cea mai bună alegere este vibrofinisare jante.

Avantajele vibrofinisării jantelor:

  • Netezirea regulată a piesei în timpul prelucrării și a rectificării fine a componentelor înclinate.
  • Lustruirea optimă atât a colţurilor şi a marginilor.
  • Nu este necesară curățarea ulterioară a piesei de prelucrat.

Cum se face vibrofinisarea jantelor?

Vibrofinisarea jantelor este realizată cu ajutorul unor sisteme speciale cu materiale abrazive de diferite mărimi şi granulaţii. Există nişte cuve umplute cu granule abrazive unde intră jantele şi trec prin câteva etape de tratament cu vibraţii, iar la final janta capătă un luciu aparte ce nu poate fi imitat de vopsea.

Dacă alegeţi vibrofinisare jante, acestea vor putea trece prin următoarele etape:

  • demontarea anvelopei;
  • înlăturarea valvei şi a contragreutăţilor de plumb;
  • sablare pentru îndepărtarea stratului de vopsea;
  • vibrofinisare cu diferite materiale abrazive;
  • efect final deosebit;