Auzim parcă de când lumea o serie de teorii despre actul sxual şi relaţiile intime: «Bărbaţilor le stă tot timpul mintea la sx», «Nu pot rămâne însărcinată în perioada menstruaţiei» sau «Femeile sunt mai fidele decât bărbaţii». Până acum, nu aveai răspunsuri în privinţa lor. Sunt sau nu adevărate? Află, în cele ce urmează.
Teoria 1 «Bărbaţii se gândesc la s*x la fiecare şapte secunde»

Într-adevăr, studiile au arătat că majoritatea bărbaţilor se gândesc în fiecare zi la lucruri cu conotaţie sxuală, însă asta se întâmplă şi în cazul femeilor, deşi într-o măsură ceva mai mică. Frecvenţa cu care ei se gândesc la sx este evidenţiată de o statistică realizată la Institutul Kinsey de Cercetare a Sxualităţii şi Reproducerii din Marea Britanie, care arată că 54% din bărbaţi se gândesc la sx zilnic sau de câteva ori pe zi, 43% de câteva ori pe săptămână, în timp ce 3% fac acest lucru chiar mai rar.

Teoria 2 «Femeile ajung mai uşor la org*sm în timpul preludiului» Verdict: Adevărat şi fals.

Potrivit statisticilor realizate de cercetătorii britanici, doar 30% din femei au org*sm în timpul preludiului. Pe de altă parte, cele mai multe dintre acestea nu pot atinge org*smul doar prin penetrare vagin*lă, fiind necesară şi stimularea clitoridiană. Interesant este că mai mult de jumătate dintre femeile aflate într-o relaţie stabilă declară că sunt mulţumite de intensitatea şi de frecvenţa orgasmelor. Totuşi, 14% din acestea mimează atingerea „punctului culminant“ al actului s*xual.

Teoria 3 «Mast*rbarea te scapă de inhibiţii» Verdict: Adevărat.

Mulţi le atribuie acest „sport” majoritar bărbaţilor, însă chiar dacă riscăm să-i şocăm pe pudici, nici femeile nu-şi refuză acest mod de exprimare a s*xualităţii. Şi bine fac, susţin cercetătorii, deoarece s-a constatat că femeile care folosesc vibr*torul sunt mai puţin inhibate şi au mai multe org*sme. În plus, mast*rbarea este o metodă bună de a-ţi cunoaşte propriul corp şi de a-ţi descoperi s*xualitatea.

Teoria 4 «Nu pot rămâne însărcinată la menstruaţie» Verdict: Fals.

Chiar dacă probabilitatea de a rămâne însărcinată în perioada menstruaţiei este mai mică, acest lucru nu este exclus. Ţine cont de faptul că spermatozoizii supravieţuiesc câteva zile după contactul s*xual, perioadă în care se poate produce ovulaţia. Aşadar, mai ales dacă menstruaţia nu este regulată şi ţinând cont de riscul de a contracta o boală cu transmitere s*xuală, foloseşte prezervativul şi în perioada menstruaţiei.

Teoria 5 «Femeile sunt mai fidele decât bărbaţii» Verdict: Fals.

Mitul potrivit căruia bărbaţii sunt cei care înşală mai des a fost dărâmat. Ultimele studii au demonstrat că, în ultimele două decenii, numărul femeilor care au călcat strâmb a crescut semnificativ, scorul fiind acum relativ egal. Astfel, potrivit statisticilor, aproximativ 20% din populaţia adultă îşi înşală partenerii.