Asa cum bine stim, sangele din cordonul ombilical contine o multitudine de celule stem, iar  acestea produc toate celelalte celule sanguine esentiale pentru corpul uman. Atunci cand celulele stem sunt transplantate, ele pot repopula maduva osoasa a pacientului aflat intr-o situatie critica si pot amplifica procesul de reproducere de rapida a celulelor,  putand-se diferentia in celule sanguine sanatoase. Celulele stem din sangele din cordonul ombilical pot fi utilizate pentru a trata anumite boli. In asteptarea unei viitoare nevoi medicale, un numar din ce in ce mai mare de parinti decid sa pastreze sangele din cordonul ombilical al copilului. Deoarece sistemul imunitar al unui bebelus este mai putin matur, celulele stem din sangele din cordonul ombilical sunt mai susceptibile de a fi compatibile decat celulele stem din alte surse. Sangele din cordonul ombilical este colectat si depozitat imediat dupa nastere, fiind usor si rapid accesibil atunci cand este necesar. Cantitatea si calitatea celulelor stem dintr-o unitate de sange din cordonul ombilical variaza in functie de modul in care unitatea este colectata, transportata, procesata si stocata de banca de celule stem. Prin urmare, este important ca bancile de sange, precum banca stem sure, sa aiba proceduri bine definite in toate etapele de depozitare a sangelui din cordonul ombilical.

Asadar, banca Stem Sure pastreaza informatiile privind donarile de sange in registre internationale care sunt consultate pentru a se potrivi donatiilor pacientilor care asteapta celule stem. Registrele nu furnizeaza informatii despre identitatea donatorului. Sansele de a gasi donatori potriviti depind de volumul si diversitatea ofertei de unitati de sange. Prin urmare, toate registrele din lume sunt conectate la o retea care permite schimbul de informatii despre unitatile stocate, pentru a gasi cat mai repede posibil un donator compatibil cu pacientul.

000

La fel ca maduva osoasa, sangele din cordonul ombilical poate salva vietile pacientilor cu boli grave ale sangelui. In timpul consultarilor, poate fi necesar sa discutati acest subiect cu pacientii dumneavoastra, iar ca parte a misiunii sale de informare, banca stem sure va este alaturi si va poate pune la dispozitie informatii pretioase la momente potrivite. Donarea de sange din cordonul ombilical este nedureroasa si sigura atat pentru mama, cat si pentru copil. Provine din placenta si este preluat din cordonul ombilical, imediat dupa nasterea copilului. Sangele din cordonul ombilical, la fel ca maduva osoasa, este foarte bogat in celule stem hematopoietice, iar de aici provine de si interesul sau terapeutic. Utilizarea unui transplant de sange ombilical este luata in considerare in anumite indicatii ale bolilor grave de sange, ceea ce inseamna ca se pot salva vieti foarte usor, prin intermediul unei proceduri destul de simple si rapide! Alege sa oferi viata dupa nastere!