Dan Diaconescu a facut tranzactii de milioane de euro pentru Marian Vanghelie, iar informatia apare in declaratia data de realizatorul TV in dosarul fostului primar de la Sectorul 5.

Diaconescu le-a spus procurorilor cum a ajuns sa ii cumpere o vila luxoasa primarului intr-unul dintre cele mai scumpe cartiere ale Capitalei, in baza prieteniei care il lega de acesta. Rugat de Marian Vanghelie sa ii gaseasca o casa, Dan Diaconescu i-a promis ca ii va gasi una pe masura functiei de primar. Dupa ce a cautat un imobil luxos, jurnalistul a cumparat, printr-un apropiat, o vila din cartierul Primăverii, iar in urma tranzactiei s-a gandit ca se poate alege şi cu un comision frumusel.“Noi (angajați ai grupului OTV) am inceput sa cautam un imobil care sa corespunda cerintelor familiei Vanghelie si sa fie la un pret cat mai bun, astfel incat sa putem si noi sa adaugam un comision la aceasta tranzactie. Intrucat doream sa fiu fair-play in aceasta tranzactie, i-am propus lui Vanghelie Marian ca atunci cand identific o vila (…) sa mearga sa o vizioneze”, le-a spus, potrivit rtv.net, Dan Diaconescu procurorilor.

61676499-4773511

Realizatorul a precizat ca vila a fost cumparata printr-un interpus. “I-am solicitat domnului Marian Vanghelie, in mod repetat, sa imi dea actele pentru a merge la notar, dar acesta ma tot amana. Pana la urma, mi-a zis ca nu are inca banii pentru a cumpăra acest imobil si o sa vada ce face. Pana la urma, mi-a trimis documentele unei persoane careia urma sa ii vanda acest imobil”, a mai spus Diaconescu in fata procurorilor. (B.V.)