Exista povesti pe care nimeni nu le-a marturisit vreodata. Exista povesti ascunse care, la un moment dat, au schimbat cursul istoriei. 

Un vechi dicton popular spunea ca “Baba sufera la frumusete”, iar realitatea confirma acest lucru. La inceputul secolului trecut, romancele se supuneau voluntar unor chinuri, de multe ori, ingrozitoare doar ca sa arate mai bine.

Revista “Ilustratiunea Romana” le invata in 1931 pe doamne la ce trucuri de frumusete sa apeleze pentru a intineri sau a-si indrepta anumite defecte fizice. Existau “remedii” pentru orice parte a corpului.

NASUL.Aveti un nas care nu atinge dimensiunile nasului grec?
E foarte simplu de remediat. Vi-l imbracati frumusel cu o haina metalica, ce, tragand de el, il va readuce la dimensiunea dorita. Nu e lucru greu de suportat: putina jena in respiratie si o masca de carnava
l”.

SPRANCENELE. “Va sunt prea stufoase sprancenele?
Smulgeti-le! O penseta speciala, cu care trageti fir cu fir, le da o arcuirea apreciabila si mareste frumusetetea. Ce importanta au durerile de cap si intepaturile ce le resimtiti la smulgerea fiecarui fir?

PICIOARELE. “Piciorul nu va este destul de cambrat si supletea mersului e in pericol de moarte?

Doamnele apelau la interventiile chirurgicale si pentru a-si „corecta” picioarele urate

Inaltati-l pe un toc Louis XV de 12 centimetri si va asigur ca defectul de care vorbiti nu se va mai remarca.Putin oboseala si greutatea ce-o resimtiti la mers nu vor fi tradate in pasii mici si ritmici ce-i faceti”.

OCHII.Nu aveti in ochi stralucirea magica, focul tineretii?
Turnati cateo picatura de beladona in ei si raze puternic arzatoare vor fi privirile dumneavoastra
”.

TENUL.Fata nu poseda albeata imaculata a crinului sau catifelarea petalelor de trandafir?
Aprovizionati-va cu cateva borcane cu alifii si unsori, ce misuna cu zecile in comert si fiti sigure ca momentan toate petele si asperitatile va vor dispare, cu riscul insa, ca locurile reparate sa se accentueze, adancindu-se mai tarziu
”.

Era “spaima carciumarilor”! Cum isi premedita crimele faimosul bandit care a ingrozit Bucurestii in perioada domniei lui Carol I

Cum îşi tonificau femeile din Al Doilea Război Mondial musculatura folosind dispozitive mecanice bizare. VIDEO

Unde faceau strabunicii nostri plaja

DANTURA.Un dinte obraznic vrea sa iasa din gura?
Strangeti-l de graba, intr-o masina speciala, care-i va indrepta incercarile rebele de evadare. Desigur, aspectul e urat si nu puteti vorbi cateva zile…

TALIA.Croitorul e nemultumit. Rochia nu va reusi, fiindca cei 2 centimetri din talie nu-l ajuta la mularea modelului, si soldurile prea pronuntate nu lasa sa reiasa splendida imbinare de cute closate.

61676747-2408285

Pentru o talie perfecta, femeile purtau pe sub rochie o „cuirasa grea, apasatoare ca o armura”!

Inarmati trupul dumneavoastra cu o cuirasa grea, apasatoare, care sa-i reliefeze farmecele!
Ce importanta, daca stomacul va fi apasat si trudit de imbratisarea prea puternica a armurii? Rochia va fi frumoasa si modelul isi va recapata armonia lui initiala
”.

PARUL.Suvitele parului zboara nebunatice si va supara cu salbaticile lor fluturari?
Duceti-va la coafor si cereti sa va faca o ondulatie permanenta. Casca de fier cu care va impodobeste capul, creeaza din dumneavoastra niste adeverati cavaleri medievali, imbracati cu coifuri grele de fier. Caldura apasatoare si uruitul infernal al masinariilor electrice va fac sa credeti ca auziti zanganit de arme si lupta eroica pe viata si pe moarte.

Si ce conteaza daca vi s-a smult ceva din parul dumneavoastra des sau chiar daca nenorocirea a facut sa vi se arda jumatate din el!

sursa