Spălăm carnea înainte de preparare, pentru că vrem să o curățăm de impurități și bacterii, nu? Ei bine, în cele mai multe cazuri reușim doar să le împrăștiem peste tot, pe brațe, haine, chiuvetă, pereți. Bacteriile, precum campylobacter sunt de vină pentru intocațiile alimentare, în unele cazuri fatale.

Ca de obicei, spălatul fructelor, al legumelor și cărnurilor este necesar pentru menținerea sănătății. Însă, în cazul puiului, care are pe suprafața sa bacterii de tipul campylobacter, riscul de îmbolnăvire este unul foarte mare.

Cercetătorii britanici recomandă să eviți să speli carnea. Campylobacter se poate răspândi cu ușurință și este nevoie de doar câteva bacterii pentru a se produce îmbolnăvirea.

Intoxicația alimentară ar putea fi cauzată de prepararea insuficientă a puiului, mai precis în timpul procesului termic campylovbacter nu este distrus. Poți însă să-ți protejezi familia ținând cont de unele tipsuri de preparare a mâncării.

Acoperă carnea de pui și dă-o la rece

O modalitate sănătoasă de a scăpa de impurități este să ții carnea la rece, în compartimentul de jos al frigiderului, pentru ca sucul să nu se scurgă peste alte alimente și să le contamineze.

Agentia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie trage un semnal de alarma asupra felului in care este gatita carnea de pui. Ei au descoperit ca 44% dintre oameni fac o greseala care ii pot imbolnavi grav

Prăjeşti aripioare de pui, iar la final adaugi Cola. Rezultatul e DELICIOS. VIDEO

Câtă carne dopată cu seringa mâncăm fără să ştim

Nu spăla carnea crudă

Prin prepararea termică se distrug toate bacteriile, inclusiv campylobacter, în timp ce prin spălare germenii se răspândesc peste tot.

Spală ustensilele folosite la tranșat

După ce ai porționat carnea, curăță toate ustensilele folosite la tranșare, inclusiv cuțit, fund de lemn și alte suprafațe pe care ai amplasat puiul.

De asemenea spală-te bine pe mâini cu săpun și apă din abundență după ce ai porționat carnea. Toate acestea ajută la prevenirea răspândirii germenilor de campylobacter, prin evitarea contaminării încrucișate.

Gătește bine carnea

În final, indiferent cum prepari carnea, ai grijă ca aceasta să fie bine pătrunsă.

click

Related

comments