Sfârşit cumplit pentru o copilă de 14 ani din Buzău, care urma să termine clasa a VIII-a ca şefă de promoţie.

Diana Florentina Radu, elevă la Şcoala “Dionisie Romano” din Buzău, temina anul acesta clasa a VIII-a şi urma să fie “încoronată” zilele următoare şefă de promoţie.

Colegii ei se vor aduna însă pentru a o conduce pe ultimul drum, după ce copila a suferit duminică noaptea un anevrism cerebral. Ucisă de anevrism la doar 14 ani Părinţii Dianei au găsit-o căzută în baie şi au dus-o de urgenţă la spital, de unde medicii au decis să o transfere la o unitate medicală din Bucureşti.

Din păcate, starea ei s-a agravat, iar ieri dimineaţă a murit, în ciuda eforturilor doctorilor. Aceştia spun că fata avea o formaţiune vasculară cu aspectul unei tumori, localizată la nivelul vaselor creierului de care nu a ştiut, mai ales că anevrismul nu generează simptome. În urma sa, rudele şi colegii sunt devastaţi.

“Era un copil minunat, impecabil, căruia nu îi puteai reproşa nimic. Era olimpică la Biologie şi la Franceză, avea nota 10 pe linie şi se pregătea acum să intre la liceu. Duminică noapte a suferit un anevrism cerebral şi a intrat în comă profundă din care nu s-a mai trezit”, a declarat directorul adjunct al şcolii, Aurelia Ignătescu.