Sute de călători au rămas blocaţi în trenuri, în judeţul Mehedinţi, după ce un mărfar a deraiat. Două dintre garnituri au ieşit de pe şine, iar o echipă de la CFR a mers la faţa locului pentru a remedia problema. Circulaţia feroviară pe magistrala Bucureşti-Timişoara a fost blocată, informează România TV.

UPDATE 10.30: CFR Călători informează că în graficul trenurilor care circulă pe relaţia Bucureşti – Timişoara şi retur a intervenit o modificare de traseu pe raza judeţului Mehedinţi, din cauza deraierii a patru vagoane din compunerea unui tren de marfă, la intrare în staţia Orşova.

Trenurile de călători care leagă Capitala de vestul ţării şi retur vor circula deviat prin Filiaşi – Petroşani – Simeria – Arad, iar pentru trenurile locale se asigură transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin și Valea Cernei.

Incidentul s-a produs în apropierea municipiului Orșova, când un tren format din 35 de vagoane destinat transportului de cereale a deraiat. Din cele patru vagoane care au deraiat, două au ieşit de pe şine și au rupt consola unui stâlp. Una dintre garniturile deraiate este încărcată cu fier vechi.

O echipă de la CFR încearcă să remedieze problema, iar echipaje de la ISU supraveghează zona.

Circulaţia feroviară pe magistrala Bucureşti-Timişoara a fost blocată, iar sute de călători din două trenuri personale care circulau pe ruta respectivă vor fi preluaţi de autocare pentru a ajunge la destinaţie.

“Două vagoane ale unui tren marfar au deraiat de pe şine în zona gării Orşova, din judeţul Mehedinţi. Unul dintre cele două vagoane era încărcat cu fier vechi, iar celălalt era gol. În timpul deraierii, o consolă a unui stâlp a fost ruptă. Traficul feroviar este blocat încă din cursul acestei nopţi (joi noaptea n.r.). Şi cum în orele următoare vor circula pe ruta Craiova-Timişoara două trenuri de călători, transportul pasagerilor se va face atât în gara din Drobeta Turnu Severin, cât şi în gara din Băile Herculane cu autocare puse la dispoziţie de CFR”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt ISU Mehedinţi.

Related