Varza ascunde printre frunzele sale adevărate minuni pentru sănătate și are întrebuințări pentru o gamă largă de afecțiuni.

Varza murata sau leacul din butoi

Pentru a ne bucura de gustul şi proprietăţile ei pe tot parcursul anului, o consevăm şi o transformăm în varză murată. Nelipsită de la mesele noastre, varza murată este un remediu excelent împotriva constipației, mesele cu mâncăruri grele necesitând prezența acesteia.

127165-6391801

Varza murata sau leacul din butoi – Zeama de varză murată este un adevărat elixir pentru sănătate. Varza murată conține mai multă vitamina C decât varza în stare crudă, ajutând la întărirea sistemului imunitar.

Citeste si Murăturile sporesc imunitatea

Varza murata sau leacul din butoi – Puţini ştiu că varza murată este singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12, care încetinește îmbătrânirea și protejează sistemul nervos, prevenind pierderile de memorie.

189289-6744269

Prin conţinutul său de vitamine din complexul B, magneziu, acid folic, potasiu, fier şi iod, varza murată combate anemia.

Varza murata sau leacul din butoi – Varza murată este ajutorul de nădejde în curele de slăbire – este unul dintre puţinele alimente cu calorii “negative”: cu cat mănânci mai multa varză, cu atât slăbeşti mai mult. În plus, reglează digestia şi ajută la detoxifierea organismului.

Vezi si Rețeta tibetană veche de 5000 de ani care tratează bolile pulmonare, hipertensiunea, gastrita și reumatismul

Consumul de varză murată este recomandat în tratarea ulcerului, deoarece aceasta conține vitamina U, vitamină antiulceroasă.
Varza murata sau leacul din butoi – Persoanele hipotensive pot consuma zilnic câte un pahar de zeamă de varză murată, de asemenea și persoanele care suferă de constipație.

sursa