Vecine, nu stiu cum sa imi salvez livada! Se pare ca acarienii fac ravagii printre pomii mei fructiferi.”

„Da, si eu m-am confruntat anul trecut cu aceeasi problema, dar am reusit sa salvez recolta cu ajutorul unor acaricide.”

„Chiar si vita de vie poate fi protejata cu aceste substante? Cat de eficiente sunt?”

„Da! Nu mai pierde timpul si incearca-le! Sunt foarte eficiente si te scapa nu doar de acarieni, ci si de multi alti daunatori.

Asa incepe o discutie intre doi vecini referitoare la folosirea unor acaricide disponibile in oferta PlantMaster. In continuare, iata tot ce trebuie sa stii despre acest produs!

Cum depistezi prezenta acarienilor in gradina ta?

Activitatea acestor organisme este resimtita doar pe perioada verii, cand isi fac aparitia la nivelul solului, inmultindu-se foarte rapid. Principalele semne care iti pot indica infestarea cu acarieni sunt gaurile si petele galbene de pe suprafata frunzelor, panzele de paianjen de la baza tulpinii si a frunzelor, si stagnarea procesului de dezvoltare a plantelor.

Daca observi unul dintre aceste semne, ia imediat masurile necesare pentru a impiedica distrugerea recoltei! Tratamentul cu acaricide este cea mai buna solutie in astfel de situatii si iti poate proteja optim culturile!

acaricide
acaricide

Ce culturi pot fi protejate prin intermediul acestor substante?

Daunatorii din clasa arahnidelor afecteaza atat culturile agricole, livezile si gradinile, cat si sanatatea oamenilor. Tocmai de aceea, folosirea unor substante care sa ii extermine sunt imperative pentru orice tip de cultura, fie ca este vorba despre cereale sau legume, fie de pomi fructiferi.

Lista plantelor ce pot fi protejate cu aceste substante cuprinde: culturile de grau, ardei, cais, capsuni, cartofi, castraveti, ceapa, dovleac, floarea soarelui, mar, nectarin, par, pepene galben, pepene rosu, piersic, porumb, prun, rapita pentru ulei, rosii, salata, tomate de camp, varza, vinete, vita de vie, zmeur si toate plantele ornamentale.

Ce daunatori pot fi eliminati de aceste substante?

Datorita spectrului vast de actiune, gama de acaricide poate fi utilizata impotriva unui numar ridicat de daunatori, avand o paleta larga de acoperire, cu un inalt grad de eficienta, siguranta si accesibilitate.

Dintre daunatorii ce pot fi eliminati cu ajutorul acestor produse chimice fac parte:

acarianul filocoptid al marului, acarianul filocoptid al puietilor de prun, acarianul lat, acarianul rosu al pomilor, acarianul rosu comun, acarianul stacojiu, acarianul vitei de vie, acarianul galicol,

insectele minatoare, minierul marmorat, musca miniera, paianjenul comun, paianjenul galicol al vitei de vie, paianjenul rosu comun, puricele melifer al parului, gandacul ghebos, afidele, gargaritele, musculita alba, gandacul de Colorado, omizile, trips, plosnita cerealelor, purici, viespi, molia miniera circulara, musculita de sera, paduchele cenusiu, paduchele de San Jose, paduchele verde si ratisoara frunzelor.

Ce acaricide poti folosi?

Exista numeroase produse care te pot ajuta in combaterea acarienilor, ca de pilda: Apollo, Floramite, Canelys, Vertimec, Voliam Targo, Actara, Koromite, Milbeknock si Envidor.

Canelys este un produs natural folosit cu succes in combaterea si diminuarea populatiei de acarieni, precum si a ciupercilor de tip Oidium.

Floramite 240 SC este un acaricid de ultima generatie pe baza de bifenazate, selectiv, excelent pentru controlul speciilor de acarieni din culturile agricole. Produsul este prietenos cu entomofauna utila, fiind compatibil cu majoritatea programelor de protectie integrata.

Acaricidul Apollo distruge ouale acarienilor, protejeaza cultura o perioada lunga de timp si are un puternic efect rezidual. In cazul aplicarii pe acarienii adulti, rezultatul maxim de combatere se poate constata dupa 2 saptamani de la tratament, asupra generatiei urmatoare.

Protejeaza sanatatea culturilor si a familiei de micii daunatori, aplicand tratamentele cu acaricide, conform recomandarilor din prospectul produsului achizitionat! Consulta ofertele producatorilor si fa cea mai buna alegere, in functie de nevoile tale!