Data posibilei Apocalipse a fost anunțată de conspiraționiști, nefastul eveniment urmând să aibă loc între 22 și 28 septembrie în acest an. Aceștia preconizează că întreaga civilizație va dispărea în decurs de numai trei luni din prezent, infomează dailyrecord.co.uk.

Teoreticienii religioși nu se opresc aici, spunând că asteroidul care va lovi Pământul va genera cunoscutul eveniment biblic al „celei de-a doua veniri a lui Isus” și începutul „Judecatei de Apoi”, care va dura șapte ani.

Aceste teorii, care sunt, deocamdată, restrânse numai în anumite biserici și grupuri religioase, au fost respinse, totuși, de oamenii de știință. Aceștia reamintesc faptul că aproape toți asteroizii sunt distruși înainte de a ajunge pe Pământ din cauza fricțiunii atmosferice puternice. De asemenea, NASA a început monitorizarea tuturor asteroizilor și cometelor ale căror trasee par să se intersecteze cu Terra în viitor.

NASA nu știe nimic despre niciun asteroid sau cometă care urmează să intre în coliziune cu Pământul, deci proprietatea unei ciocniri majore este foarte mică. De fapt, putem spune că niciun obiect de dimensiuni mari nu este predispus să lovească Pământul în următorii câteva sute de ani”, a declarat unul dintre reprezentanții NASA.

Totuși, aceste declarații nu i-au oprit pe conspiraționiști, care susțin în continuare că omenirea va fi eradicată și că politicienii știu ce urmează să se întâmple, însă nu vor să vorbească despre asta. Aceștia cred că posibila catastrofă va declanșa venirea la putere a grupurilor Illuminati, cu așa-zisa „Noua Ordine Mondială”, și că aceștia vor prelua controlul asupra afacerilor mondiale.