Auzim tot felul de zvonuri…vitaminele ingrasa…vitaminele te ajuta sa slabesti…Care este adevarul? Acum poti descoperi daca vitaminele te ingrasa.

Multi iti spun…sa luam vitamine, pentru ca ne intaresc imunitatea. Acesta a devenit un obicei pe care il au majoritatea oamenilor in perioada rece. Insa, corect este sa luam vitamine si minerale doar atunci cand ne recomanda specialistii, deoarece luate in exces pot duce la probleme ale stomacului, ficatului sau rinichilor.

Pe de alta parte, este important sa ne informam corect despre vitamine pentru a nu cadea prada diverselor mituri despre acestea. Vitaminele, sarurile minerale si alte substante care au efect nutritional sunt recomandate doar in situatiile in care acestea lipsesc sau nu se gasesc intr-o cantitate suficienta in dieta zilnica.

Recomandarea este sa luam vitamine doar pentru a completa o dieta astfel incat sa avem un stil de viata sanatos.

Asa cum spuneam, inainte de a lua vitamine, trebuie sa ne informam corespunzator deoarece nu pot fi luate oricand si oricum. Sunt situatii in care acestea pot avea efecte daunatoare pentru organism.

8

Din punct de vedere medical, vitaminele sunt recomandate numai in anumite situatii cum ar fi dietele restrictive, alergii, sarcina, in anumite boli cronice, pentru sportivi sau in cazul unor diete dezechilibrate.

De multe ori, nu dorim sa luam vitamine de teama de a nu ne ingrasa. Insa, in realitate, folosirea vitaminelor poate avea ca efect o accelerare usoara a metabolismului in urma cresterii nivelului de energie, de aici, si motivul ca senzatia de foame poate sa apara mai rapid, insa, acest lucru nu ne ingrasa. Totodata, ceea ce ne poate creste pofta de mancare sunt vitaminele din complexul B care au rol in cresterea poftei de mancare, mai ales ca ele contribuie la regenerarea celulara. Insa, intr-o dieta hipocalorica care este insotita de miscare, ingrasarea nu se va produce.

In situatia in care vitaminele completeaza o dieta echilibrata, nu exista riscul sa acumulam kilograme nedorite. Pe de alta parte, daca vom combina vitaminele care promit ca ajuta la reducerea excesului ponderal, cu o dieta bogata in grasimi si zahar, putem creste sansele de a ne ingrasa. Vitaminele vor fi responsabile de metabolism. Daca vom avea o dieta echilibrata si primim cantitatea adecvata de vitamine, organismul va functiona mult mai eficient.

Cu alte cuvinte, vitaminele in sine nu au cum sa ne ingrase. Ceea ce ne ingrasa sunt caloriile din alimentele mancate, baute sau rontaite in exces si care nu au fost consumate prin activitate fizica. Vitaminele sunt suplimente de care corpul are nevoie pentru a functiona in parametri normali, mai ales daca am tinut o dieta de slabit si a fost una restrictiva din punct de vedere caloric si ca diversitate.

Vezi si alte informatii despre subiect in urmatorul videoclip DoctorMIT: