Lunile iulie și august se anunță potrivite pentru plajă. Turiștii trebuie să știe că vremea la mare în iulie și august va fi prielnică atât în România, cât și în Bulgaria, Grecia și Turcia. Cei care și-au plănuit un concediu pentru această perioadă vor avea parte de surprize plăcute.

Vremea la mare în iulie și august: România

Vremea la mare în iulie și august România – în luna iulie se vor înregistra temperaturi care depășesc normalul climatologic pentru această perioadă, de 20,2 grade Celsius. Astfel, pe plajele din țară s-au anunțat temperaturi între 26 și 28 de grade, perfecte pentru o vacanță pe litoral. Cât despre precipitații, specialiștii spun că acestea nu vor depăși  20 de litri pe metru pătrat. În luna august, temperaturile vor fi similare, de la 24 la 26 de grade, iar nici cantitatea de precipitații nu se va schimba. Se vor înregistra 20 de litri de apă pe metru pătrat, mai puțin decât media climatologică.

Vremea la mare în iulie și august: Bulgaria

Vremea la mare în iulie și august Bulgaria – turiștii care și-au planificat concediul estival în Bulgaria, trebuie să știe că vremea la va ține cu ei. În Bulgaria se anunță temperaturi între 27-28 de grade Celsius, iar atmosfera va fi una potrivită pentru plajă, deoarece umiditatea aerului va fi scăzută. Temperatura apei mării se va ridica chiar până la 25 de grade, iar în luna iulie, de-a lungul Mării Negre vor fi înregistrate temperaturi între 19 și 20 de grade Celsius.

Vremea la mare în iulie și august: Grecia

Vremea la mare în iulie și august Grecia – această perioadă va fi una foarte călduroasă, cu precipitații scăzute și temperatura apei între 23 și 24 de grade Celsius. În luna iulie vor fi înregistrate temperaturi de până la 28 de grade, mai ales într-una dintre cele mai frumoase stațiuni, Santorini. Cele mai ridicate temperaturi vor fi înregistrate în Rhodos, unde termometrul poate ajunge chiar și până la 34 de grade Celsius, cu minime de până la 23 de grade.

Vremea la mare în iulie și august: Turcia

Vremea la mare în iulie și august Turcia – Turcia este una dintre cele mai călduroase destinații de vacanță, unde temeperaturile se pot ridica chiar și până la 40 de grade celsius în lunile iulie și august. Atmosfera va fi una uscată în zonele de coastă, cele care mărginesc Marea Egee și Marea Mediteraneană. Cele mai multe precipitații vor fi înregistrate pe coasta Mării Negre, unde cantități mari de precipitații cad pe tot parcursul anului.

sursa