In ziua de astazi, o sticla de vin bun este deseori asociata unui dar sau cadou, indiferent de ocazie, mai ales atunci cand destinatarul este ea, prietena ta. Vinul bun are posibilitatea de a-i transforma ziua intr-una cu adevarat placuta – daca este ales cu grija si atentie, poate impresiona mai mult decat darul principal.

Totusi, alegerea unui vin bun nu este un lucru usor de realizat. Trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, pe langa preferintele sale. Asadar, daca vrei sa oferi cele mai bune cadouri pentru ea de azi inainte, mai jos afli cum alegi vinul potrivit!

 

Preferintele personale sunt pe primul loc

Cand vine vorba de vin, putine situatii iti spun sa ignori preferintele personale. Daca nu ai in plan o cina romantica si vinul va fi pur si simplu degustat, seara, la un film sau pe terasa, atunci preferintele ei sunt cele mai importante.

Astfel, trebuie sa-ti antrenezi spiritul de observatie din timp – prefera vinul rosu sau cel alb, cel sec sau cel dulce? Daca nu ai observat aceste lucruri pana acum, incearca sa-ti amintesti ce vinuri ati degustat impreuna in trecut. Desigur, daca ai timp la dispozitie, ii poti adresa intrebari subtile pentru a afla mai multe.

Nu este usor sa pui la punct cadouri pentru ea – in cele mai multe cazuri, este necesara pregatirea din timp!

 

Invata mai multe despre soiurile de struguri si caracteristicile acestora

Industria vinului este una foarte complicata. Daca vrei sa incluzi un vin bun in cosul de cadouri pentru ea, trebuie sa te informezi putin, in special cu privire la soiurile de struguri si caracteristicile acestora – anume ce vin produc.

Informatiile pe care le vei afla iti vor fi utile pentru totdeauna. Mai exact, cand va trebui sa alegi un alt vin bun, poate cu alta ocazie, nu te vei intoarce la un astfel de articol. Vei sti din start ce anume i se potriveste destinatarului!

 

Asocierea vinului cu preparatele este esentiala

Daca se pune problema unei cine romantice, atunci este necesar sa asociezi vinul daruit cu preparatele pe care le ai in gand. In acest caz, preferintele nu sunt pe primul loc, ci experienta finala.

Astfel, pestele sau preparatele usoare trebuie asociate cu un vin alb – acest tip de vin este mult mai delicat si nu influenteaza aroma preparatului. Conform specialistilor, vinul alb acompaniaza un preparat din peste, de exemplu, in timp ce un vin rosu ar acapara aromele.

Vinul rosu este pastrat pentru preparatele cu sau din carne rosie. Aceste doua elemente prezinta caracteristici similare (culoarea data de taninuri si proteinele) care pun la punct o aroma completa, desavarsita.

 

Acum esti pregatit sa alegi vinul potrivit si sa pui la punct cadouri pentru ea care o vor impresiona cu adevarat. Totusi, poti face si mai mult! Poti accesa CadoulSpecial.ro si sa alegi un cos cadou plin de elemente inedite – pe langa vinul fin, deosebit, ai sansa de a-i oferi persoanei dragi din viata ta si o cafea savuroasa sau gustari pur si simplu delicioase!