Mezoterapia faciala este o procedura cosmetica tot mai populara care vizeaza imbunatatirea aspectului tenului si reducerea semnelor de imbatranire. Cu toate ca mezoterapia poate fi folosita si pentru alte scopuri, cum ar fi tratarea celulitei sau a parului subtire, concentrandu-ne pe mezoterapia faciala, vom explora in acest articol ce presupune aceasta procedura, cum functioneaza si care sunt beneficiile sale.

Ce este mezoterapia faciala?

Mezoterapia faciala este o procedura non-invaziva in care un specialist injecteaza sub piele o serie de substante active, cum ar fi vitamine, minerale, antioxidanti si acid hialuronic. Aceste substante sunt combinate intr-un ser personalizat, adaptat nevoilor specifice ale pacientului. Injectiile sunt efectuate la nivelul stratului superior al pielii, numit epiderma, sau in stratul subcutanat, numit derma. In acest sens este recomandat sa mergi la mezoterapie faciala facuta de profesionisti din domeniu.

Cum functioneaza mezoterapia faciala?

Mezoterapia faciala functioneaza in mai multe moduri:

 • Hidratare profunda: Acidul hialuronic si alte substante pot retine apa si hidratarea la nivelul pielii, ceea ce poate reduce uscaciunea si aspectul tern al tenului.
 • Cresterea elasticitatii: Substantele active pot stimula productia de colagen si elastina, proteine esentiale pentru fermitatea si elasticitatea pielii.
 • Reducerea ridurilor si liniilor fine: Mezoterapia poate contribui la umplerea ridurilor si liniilor fine, dand pielii un aspect mai neted si mai tanar.
 • Uniformizarea tenului: Procedura poate ajuta la uniformizarea tonului si texturii pielii, reducand petele pigmentare si imperfectiunile.

Procedura de mezoterapie faciala

Procedura de mezoterapie faciala este relativ simpla si nu necesita anestezie. Iata cum decurge in mod obisnuit procesul de mezoterapie cu Mezogun U225:

 • Consultarea preliminara: Inainte de a incepe procedura, vei avea o consultare cu specialistul pentru a discuta obiectivele tale si pentru a determina serul personalizat de mezoterapie care sa corespunda nevoilor tale.
 • Curatarea pielii: Specialistul va curata zona de tratament pentru a preveni infectiile.
 • Injectiile: Cu ajutorul unui ac subtire, serul de mezoterapie este injectat in piele. Uneori, se poate folosi si tehnologia de mezoterapie cu ultrasunete sau micro-ace pentru o mai buna penetrare a substantelor active.
 • Recuperarea: Procedura dureaza in mod obisnuit intre 30 si 60 de minute, iar recuperarea este rapida. Uneori, pot aparea roseata sau umflaturi usoare, dar aceste efecte secundare dispar in cateva zile.
 • Recomandarile post-tratament: Specialistul iti va oferi instructiuni specifice pentru ingrijirea pielii dupa procedura, care pot include evitarea expunerii prelungite la soare si utilizarea unui produs de protectie solara.

Beneficiile mezoterapiei faciale

Mezoterapia faciala poate aduce numeroase beneficii, printre care se numara:

 • Reducerea semnelor de imbatranire: Ridurile si liniile fine devin mai putin vizibile.
 • Hidratarea pielii: Aspectul tern si uscat al tenului este imbunatatit.
 • Uniformizarea tenului: Petele pigmentare si imperfectiunile sunt reduse.
 • Cresterea fermitatii si elasticitatii pielii: Pielea devine mai ferma si mai elastica.
 • Rezultate imediate: Multe persoane observa imbunatatiri imediat dupa procedura.

Mezoterapia faciala este o optiune atractiva pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca aspectul pielii fara a apela la proceduri chirurgicale. Cu ajutorul substantelor active personalizate, aceasta procedura poate oferi o alternativa eficienta pentru revitalizarea tenului si pentru reducerea semnelor de imbatranire. Cu toate acestea, consulta intotdeauna un specialist inainte de a opta pentru mezoterapie faciala pentru a determina daca este potrivita pentru tine si pentru a discuta despre beneficiile si riscurile acestei proceduri.