Tinerii care muncesc în afara ţării ar putea câştiga bani frumoşi dacă se întorc acasă să muncească. Toţi cei cu vârste sub 35 de ani vor putea câştiga 500 de euro, pe lângă salariu, dacă se angajează în România.

Români se află în centrul unui nou scandal în Marea Britanie. Mai mulţi compatrioţi din Buzău, cu măşti de Yoda sau pelerine de Jedi, fac legea în centrul Londrei şi îi terorizează pe artiştii autohtoni. Românii au pus stăpânire pe Trafalgar Square, unde încearcă să câştige un ban de pe urma turiştilor. Ca să deţină controlul, românii i-au pus pe fugă pe adevăraţii artişti stradali.

Declaraţiile jignitoare la adresa copiilor şi soţiilor românilor plecaţi la muncă în străinătate, care i-au adus demisia ministului Ioan Rus, au provocat reacţii fără precedent din partea unor oameni obişnuiţi dar şi din parea unor lideri de opinie. Printre cei care s-au simţit jigniţi de afirmaţiile ministrului demisionar este şi o jurnalistă. Cristina Stoian, al cărui tată munceşte în străinătate de 14 ani, i-a adresat o scrisoare deschisă lui Ioan Rus şi tuturor politicienilor care au decis soarta românilor în ultimii ani.

Cu două zile înainte de moţiunea de cenzură care vizează votul românilor din diaspora, Rus încearcă să-i aducă pe muncitori în țară argumentând că pentru câteva sute de euro în plus pe care îi câștigă acolo “copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă”, scrie site-ul b1.ro.

Patriarhia Română a primit de la Guvern, în folosinţă gratuită pe 99 ani, un teren de 600 metri pătraţi din regiunea Koln-Bonn, administrat până în prezent de Ministerul Afacerilor Externe, pentru construirea în doi ani, prin Mitropolia Germaniei, a unui locaş de cult destinat comunităţii româneşti.

PSD și PNL au ajuns la un consens în ceea ce privește noua lege a alegerilor parlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu parlamentarii din circumscripţia electorală Diaspora, şeful statului reiterând urgenţa adoptării legislaţiei pentru votul din diaspora şi cerându-le să se implice în dialogul cu partidele, pentru găsirea unei soluţii fezabile.