Conducerea Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că a declanşat o anchetă serioasă după ce în presă a apărut o fotografie în care o persoană în uniformă albastră, cel mai probabil o infirmieră, apare întinsă în pat, la terapie intensivă, alături de Gabriel Cotabiţă. Nu se ştie exact când a fost făcută poza, mai ales că artistul de 60 de ani a stat aproape trei săptămâni în comă, viaţa lui depinzând de aparate. Cert este că gestul incalificabil a stârnit zeci de reacţii.

„În perioada derulării acestei investigaţii, contractul de muncă al persoanei implicate a fost suspendat conform prevederilor legale. Totodată, a fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului pentru a efectua verificările din zona de responsabilitate care îi revine. Concluziile comisiilor vor fi făcute publice de îndată ce cercetările se vor finaliza”, se arată în comunicatul dat de unitatea medicală.

Gabriel Cotabiţă, fotografiat: Ce spun avocaţii

Pe de altă parte, avocaţii contactaţi de Click! spun că poza scandaloasă o poate costa o avere pe infirmieră. Gabriel Cotabiţă o poate acţiona în instanţă, cerând daune morale pentru imaginea care îi prezintă suferinţa.” Este o încălcare a atribuţiunilor de serviciu şi a conduitei, ca asistentă sau infirmieră. Există o răspundere disciplinară, care merge până la desfacerea contractului de muncă. Dar şi spitalul poate fi tras la răspundere pentru fapta asistentei, care era în timpul serviciului, nu în timpul ei liber. Daunele morale sunt la latitudinea instanţei… Dar având în vedere că este un prejudiciu grav de imagine pentru Gabriel Cotabiţă, acesta poate cere daune morale, până la 50.000 de euro, atât asistentei, cât şi de la spitalul respectiv, întrucât este vorba de răspundere civilă delictuală pentru fapta angajatului. Oricum, asistenta respectivă merită şi o sancţiune penală. Practic, a abuzat de un om care nu se putea apăra”, a declarat pentru Click! avocat Codruţa Aaron.

Gabriel Cotabiţă a stat în comă trei săptămâni

Gabriel Cotabiță a suferit la începutul lunii mai un stop cardio-respirator în timp ce se afla la sala de sport a unui hotel din București. Artistul a fost resuscitat și transportat la Spitalul Floreasca, însă trei săptămâni a stat în comă. I-a uimit pe medici cu progresele pe care le-a făcut: a reînceput să vorbească și să meargă. În prezent, se află internat la spitalul Elias, la clinica de recuperare, unde face zilnic kinetoterapie, fizioterapie, dar și acupunctură și logopedie. El este susținut și de cele trei fete, care îl vizitează zilnic la spital. Contactată ieri telefonic, Aela Cotabiță, fiica cea mare a artistului, s-a mulțumit să ne spună că deocamdată nu dorește să facă nici o declarație referitoare la fotografia scandaloasă sau la măsurile pe care intenționează să le ia.

sursa: click!