”Fie viața cât de grea, noi nu vrem în România”. Acesta pare a fi sloganul refugiaților, care ocolesc cât pot zona țării noastre. Ieri seară, imediat după ce Ungaria a anunțat închiderea frontierelor, doi refugiați au trecut ilegal granița în România, venind dinspre Serbia, scrie opiniatimisoarei.ro.

Ei au fost descoperiți de polițiștii de frontieră în apropiere de fâșia verde, în zona Beba Veche, locul din Romania unde se întâlnesc trei granițe: a României, a Serbiei și a Ungariei.

Polițiștii de frontieră timișeni i-au prins la câțiva metri de frontiera cu Serbia. Numai că au avut parte de o surpriză în momentul în care s-au apucat să-i ia la întrebări pe refugiați.

Când afganii și-au dat seama că au ajuns în România, și nu în Ungaria, au început să plângă și au cerut să fie trimiș înapoi în Serbia.

VEZI SI: Păzea! 10.000.000 de imigranţi vin în Europa

”În 15 septembrie, la ora 16.45, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului de Poliție de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, în timp ce intenționau să intre ilegal în România, două persoane. S-a procedat la reținerea acestora, iar în cadrul primelor cercetări s-a stabilit că sunt cetățeni afgani. În cadrul primelor declarații, cei doi au precizat că s-au rătăcit pe teritoriul Serbiei și că nu voiau să ajungă în România, fapt pentru care în acest moment sunt în procedură de readmisie”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Les, purtător de cuvânt Inspectoratul Poliției de Frontieră Timiș.

Astfel, imigranții vor fi predați autorităților sârbe, iar ei vor căuta, probabil, o altă cale de a intra în Ungaria.

Sunt primii refugiați care pătrund în spațiul românesc de la începutul exodului către Germania al imigranților venind dinspre Grecia pe ruta Macedonia-Serbia-Ungaria-Austria-Germania.

sursa