bwin_897654_82745000-2896054Comitetul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a completat marţi, 29 septembrie, lista neagră a operatorilor de jocuri de noroc online. Românii care au jucat sau continuă să joace pe aceste site-uri riscă să fie amendaţi cu 10.000 de lei.

Nume importante din industria de jocuri online se regăsesc în acest moment pe lista neagră a ONJN, potrivit unui document publicat în exclusivitate de pokernews.ro. Astfel, accesul la www.bwin.com, 
www.ladbrokes.com, 
www.betfair.com.au,
 www.williamhill.com,
 
www.bet-at-home.com, 
www.partypoker.com
, www.partycasino.com
 sau www.pokerheaven.com va fi blocat de către furnizorii de internet, la cererea ONJN. Mai mult, românii care vor juca pe aceste site-uri pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei, potrivit prevederilor art.22 alin.(6) din OUG nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Veste bună pentru românii cu credite în franci elveţieni

E LEGE: TAXĂ OBLIGATORIE pentru TOATĂ ROMÂNIA!

Motivul includerii pe lista neagră este dat fie de faptul că respectivii operatori online nu au plătit taxele datorate statului român în ultimii cinci ani, fie le-au plătit, cum este cazul bwin, dar au continuat operarea şi după 10 septembrie 2015, când a expirat perioada de graţie în care aceştia puteau să îşi îndeplinească obligaţiile restante faţă de bugetul de stat.

În aceeaşi situaţie este şi bet365, unul dintre cele mai mari site-uri de pariuri din lume, care a achitat taxele pentru perioada în care a operat ilegal în România, însă a continuat să accepte pariuri după data de 10 septembrie, dată de la care, potrivit legii, site-ul ar fi trebuit să interzică accesul românilor. De altfel, mai multe asociaţii din industria de gambling au depus plângeri şi dovezi la ONJN, acuzând activitatea ilegală a site-urilor bwin şi bet365.

Documentul semnat de ROMBET, Romanian Bookmakers, Asociaţia Organizatorilor de Cazinouri şi Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă este însoţit de dovezi clare că bet365 şi bwin au continuat să accepte pariuri. Mai mult, conform unor surse, reprezentanţii bet365 au depus la ONJN dosare cu numele a peste 30.000 de jucători români care au activat sau sunt activi pe respectiva platformă de pariere. Toţi cei 30.000 de pariori riscă acum să fie amendaţi, în timp ce reprezentaţii operatorilor care au activat ilegal sunt pasibili de închisoare de până la un an, conform articolului 23 din OUG 77/2009.

economica.net

Related

comments