61721403-1715030

Poveste tulburatoare in Maramures. Un bebelus de 2 luni si fratele lui, de 1 an si 5 luni, au fost abandonati de tatal lor in curtea spitalului din Baia Mare.

Barbatul i-a lasat pe cei doi, baietelul si fetita, intr-un carucior si cu un biletel agatat de o hainuta in care erau datele mamei si ale copiilor, dar si un mesaj cutremurator: “Va rog sa aveti grija de ei, Dumnezeu sa va ajute”.

Medicii i-au internat imediat pe fratiori, iar Directia pentru Protectia Copilului a inceput o ancheta.

Medicii i-au spalat si le-au acordat primele ingrijiri pentru ca amandoi erau flamanzi si murdari. Apoi au anuntat autoritatile.

Ucis de viespea din țuică! Un bărbat din Argeș a murit în mod bizar

Cei de la Protectia Copilului au aflat ca tatal celor mici a mai fost la spital cu ei, cu o zi in urma, spunand ca amandoi plang intruna si el nu-i poate linisti. Medicii i-au consultat pe copii, dar nu au hotarat internarea. Apoi tatal a luat decizia cea mai grea: sa-i abandoneze.

Sorina Pintea, manager Spital Baia Mare: “Erau in stare precara, neingrijiti si infometati. Medicii s-au ocupat de ei, acum starea lor este stabila. Fetita este cu exeme in zona dorsala”.

Peste 200 de români din Italia, înșelați de o firmă românească de recrutare

Directia pentru Protectia Copilului a inceput o ancheta sociala. Familia este din Judetul Salaj, iar parintii ar putea fi decazuti din drepturi, daca se va dovedi ca si-au neglijat pruncii si le-au pus viata in pericol.

Cei doi copii vor mai ramane in spital sub observatie, apoi vor fi dusi intr-un centru de plasament.

protv

Related

comments