Spondiloza este modificarea legata de varsta a oaselor (vertebrelor) si a discurilor coloanei vertebrale. Aceste modificari sunt adesea numite boala degenerativa a discului si osteoartrita. Aceste modificari nu provoaca intotdeauna simptome. Dar sunt o cauza comuna a problemelor coloanei vertebrale care pot varia de la usoare la severe.

Hotel Central Calimanesti https://www.cazare-caciulata.ro/cazare-hotel-central ofera solutii pentru aceste probleme cu ajutorul tratamentelor bazate pe factorii naturali din zona, astfel incat durerile sa fie ameliorate pe termen lung.

Ce cauzeaza spondiloza lombara?

Pe masura ce corpul tau imbatraneste, discurile dintre oasele coloanei vertebrale devin mai rigide si se pot rupe. De asemenea, oasele se uzeaza si pot creste pinteni ososi.

Cand aceasta afectiune este in partea inferioara a spatelui, se numeste spondiloza lombara.

Care sunt simptomele?

Adesea nu exista simptome. Cand exista simptome, durerile de spate si rigiditatea sunt principalele. De obicei sunt mai rele dimineata si se imbunatatesc pe parcursul zilei.

Daca excrescentele osoase imping impotriva unei radacini nervoase sau a maduvei spinarii , este posibil sa aveti amorteala, furnicaturi, slabiciune sau o durere fulgeratoare in fese si picior.

Cum este diagnosticata spondiloza lombara?

Spondiloza lombara poate fi de obicei diagnosticata pe baza istoricului simptomelor, a unui examen fizic si a testelor imagistice. Acestea sunt teste care produc diferite tipuri de imagini ale corpului si structurilor acestuia. Astfel de teste includ:

  • raze X. Ele pot ajuta la masurarea extinderii artritei sau a leziunilor la nivelul oaselor.
  • Acest test va verifica nervii spinali si cauta probleme de disc.
  • scanare CT. Acest test va verifica canalul vertebral, oasele si articulatiile.

Cum este tratata?

Durerea si rigiditatea sunt tratate mai intai cu gheata sau caldura si cu medicamente fara prescriptie medicala. Terapia fizica si exercitiile zilnice pot fi de ajutor.

Daca aceste tratamente nu va ajuta suficient, este posibil sa aveti nevoie de alte tratamente. Acest lucru ar putea fi mai probabil sa se intample daca aveti probleme cu coloana vertebrala, cum ar fi hernia de disc sau stenoza coloanei vertebrale. In unele cazuri, o injectie cu medicamente in zona articulatiilor poate oferi o usurare pe termen scurt. Pentru o problema grava, interventia chirurgicala poate fi o optiune.

Apele suflatate si clorosodice au o mineralizare optima pentru a functiona eficient ca tratament pentru spondiloza. Datorita continutului bogat in sulfati, apa are un gust amar si de aici provine si denumirea lacului si a statiunii. Namolul sapropelic de lac are un continut optim de minerale. Apa minerala de sonda pentru cura interna este sulfuroasa, slab sulfata, sodica si icarbonatata, fiind hipotona. In plus, climatul existent in mediu este cel mai important pentru ca va induce direct starea de relaxare pentru cei care se simt stresati si afectati emotional de bolile pe care le au.

Statiunile ofera bai calde si cazi sau bazine cu apa din lacuri si rauri, instalatii speciale pentru baile calde si pentru impachetarile cu namol, dar si amenajari special concepute pentru ungeri si bai in lac. Recomandam alegerea celor mai bune astfel de servicii, pentru a obtine rezultate fabuloase de la tratamente.