Lacul Ursu din Sovata este considerat cel mai mare lac helioterm din lume si este unic in Europa. A fost numit si Marea Moarta a Transilvaniei pentru ca specialistii sustin ca in Marea Moarta exista un loc similar, cu singura diferenta ca acolo nu exista vegetatie. Muntele de Sare de la Sovata este singurul care a fost acoperit de vegetatie.

Caracteristici care fac ca lacul Ursu sa fie unic

Lacul Ursu este considerat unul dintre cele mai cunoscute lacuri ale romaniei si reprezinta o importanta destinatie turistica. Fiind in inima Carpatilor Orientali, in zone pitoresti, inconjurat de paduri dese, ofera un peisaj de vis si o zona perfecta pentru cei care vor sa se relaxeze in natura. Numerosi turisti cauta acum cazare langa lacul Ursu Sovata, pentru a fi cat mai aproape.

In continuare, iti prezentam cele mai importante caracteristici ale lacului Ursu, care il fac atat de special:

  • Originea geologica a lacului Ursu – acesta este considerat drept lac crateric, mai exact format ca urmare a daramarii unui crater vulcanic. Alaturi de lacul Ciucas, ofera un peisaj superb si este o zona care merita cu siguranta explorata.
  • Dimensiuni – lacul Ursu are aproximativ 10 hectare si ajunge la o adancime de pana la 8 metri. Are forma ovala si apa este usor verzuie, datorita faptului ca in interior se dezvolta alge.
  • Legenda lacului Ursu – acest lac ofera turistilor si povesti interesante. Se spune ca la vanatoare, un vanator a ucis o ursoaica si puiul ramas singur a plans atat de mult, incat din lacrimile lui s-a format lacul, de unde si numele pe care inca il poarta.

Activitati turistice pe care le poti face aici

Lacul ursu este o destinatie foarte populara printre turisti datorita frumusetii sale si datorita peisajului montan foarte special din jur. Turistii pot sa inchirieze barci cu scopul de a se plimba pe lac si pot sa exploreze pe jos imprejurimile. De asemenea, pe timpul verii, vei gasi aici un loc perfect de admirat natura si de a face fotografii speciale.  Poti gasi pensiuni cu SPA la munte chiar in apropiere de lac si te vei distra cu siguranta aici.

De pe malul lacului poti sa vezi pana departe, avand o imagine panoramica a muntilor Harghitei, care inconjoara zona. Peisajul este foarte special la rasarit si la apus, iar fotografiile pe care le vei surprinde aici te vor convinge cu siguranta sa revii.

Baza de agrement si turism balnear

Pe malul lacului se afla o baza de agrement cu terase si resutante und te poti relaxa si poti testa preparatele traditionale ale zonei. In apropiere de lac ai statiunea balneara Baile Tusnad recunoscuta pentru apele termale si pentru proprietatile sale terapeutice. Foarte multi turisti vin aici cu scopul de a se relaxa in apele termale si pentru a face tratament.

Lacul ursu este cu siguranta locul in care te vei distra odata ce ajungi in Sovata, dar si mediul ideal pentru a te bucura de tratamente balneare facute de specialisti. Pentru a te conecta cu mediul este suficient sa iesi in natura si sa te bucuri de peisajele speciale.