amenzi-636x400-5957858Codul Rutier ar trebui să reprezinte o Biblie pentru toți posesorii unui permis de conducere, însă acest lucru nu se întâmplă decât în foarte puține cazuri. Mai jos, sunt cele mai surprinzătoare șase amenzi de circulație pe care le-ai putea primi.

Fără reclame publicitare pe geamuri

Dacă ești surprins în trafic cu afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii aplicate pe parbiz, geamurile laterale sau lunetă care estompează sau restrâng vizibilitatea sub limita legală ești pasibil de o amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte.

Fără noroi pe drumurile publice modernizare

Conform Codului Rutier, pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă. Încălcarea acestui articol se pedepsește cu amendă între 945 și 2100 de lei (9 – 20 puncte de amendă).

Vrei PERMIS AUTO? Se schimbă regulile din octombrie

Aproape 300.000 de romani ar trebui sa ramana fara permisul de conducere. Afectiunea care a devenit incompatibila cu sofatul

AMENZI de care sigur nu ştii. Cât scoţi din buzunar dacă te cerţi pe stradă sau mâzgăleşti un gard

Fără gesturi obscene sau injurii

Conform Codului Rutier, săvărșirea de către conducătorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obsecene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanților la trafic constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 945 și 2100 de lei.

Fără porniri de pe loc cu ușile deschise

Conform Codului Rutiere, pornirea de pe loc a autovehiculului sau tramvaiului cu ușile deschise, circulația cu ușile deschise ori deschiderea lor în timpul mersului constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 630 și 840 de lei.
Cu mâinile pe volan

Dacă te-ai gândit vreodată să șofezi fără mâini pe volan mai bine citești puțin următoarea prevedere din Codul Rutier. „Lăsarea liberă în timpul conducerii a volanului autoturismului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 2 și 3 puncte”.
Mersul încet

Dacă îți este frică de amenzile pentru depășirea vitezei legale atunci nu uita că există și o amendă pentru șofatul nejustificat cu o viteză prea mică.

Conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză de cel puțin sub 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv se pedepsește cu amendă de 210 sau de 315 lei.

auto-bild

Related

comments