Cu soţiile la judecată pentru partajul bunuri comune. Asta au păţit George Copos (63 de ani) şi Giovani Becali (64 de ani), deşi nevestele le-au fost alături în cele mai grele momente. Însă, nu consoartele au fost cele care au pus piciorul în prag pentru a-şi cere partea lor de avere, ci Fiscul, în cazul lui Copos şi fosta amantă, Aida Giurumescu, în cazul lui Becali.

La două luni de când a fost eliberat condiţionat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi opt luni primită în “Dosarul Transferurilor”, Copos s-a trezit dat în judecată de Administraţia Finanţelor Publice.

Fiscul îi cere lui Copos să împartă cu soţia sa, Cristiana, averea estimată la 150 de milioane de euro. Cererea a fost înregistrată la Judecătoria Sectorului 1, însă până acum nu a fost stabilit primul termen pentru proces. Cel mai probabil, Fiscul vrea să recupereze datoriile pe care fostul finanţator al Rapidului le are la stat.

În ”Dosarul Transferurilor”, Copos avea de restituit peste jumătate de milion de dolari. În schimb, Giovani Becali, care avea de dat la stat o sumă colosală, se pare că nu-şi făcea prea multe griji. Chiar premierul Victor Ponta declara, la începutul acestui an, că Giovani a prejudiciat statul cu 17 milioane de lei, bani care nu vor fi recuperaţi niciodată. Şi asta pentru că fostul impresar, închis în ”Dosarul Transferurilor”, nu mai are nicio proprietate pe numele său.

Fosta sa amantă însă, Aida Giurumescu, cea care i-a dăruit şi un fiu, nu crede însă până nu vede asta cu ochii ei. Aşa că l-a dat în judecată atât pe el, cât şi pe  soţia lui columbiancă, Stella Narda Becali, pentru a le împărţi averea.

Înainte să ajungă după gratii, la 4 martie 2014, Giovani Becali s-a plâns judecătorilor că a sărăcit şi a cerut reducerea pensiei alimentare pentru băiatul fostei sale iubite, Bernhard, în vârstă de 12 ani. Aşa că i-a fost micşorată pensia de la 725 de euro, cât obţinuse Aida Giurumescu la instanţa din Austria, la 500 de euro. Şi asta după ce Giovani a făcut tot ce a putut pentru a nu plăti nici cei 85.000 de euro, sumă care reprezintă plata retroactivă a pensiei alimentare pentru ultimii 8 ani.

Femeile «luptă», el e încă la puşcărie

Giovani Becali îşi ispăşeşte încă pedeapsa primită în ”Dosarul transferurilor”. Chiar dacă a primit, la fel ca fostul boss dinamovist Cristian Borcea, cea mare condamnare, de şase ani şi patru luni, asta nu-l împiedică pe acesta să spere că se va întoarce curând acasă. El beneficiază de reducerea la o treime a pedepsei, pentru că are peste 60 de ani, iar inspiraţia îl poate lovi oricând pentru a scrie şi el opere ştiinţifice.