Mihaela Rădulescu îşi începe scrisoarea explicând că ştie ce este un scandal de presă, pentru că face faţă valului de critici de 25 de ani de când a apărut în viaţa publică din România. Ea a spus că este conştientă că în Austria este doar iubita lui Felix Baumgartner (46 de ani), însă le-a atras atenţia jurnaliştilor străini că nu le permite să scrie prostii desprea ea, tocmai pentru că îşi jignesc în primul rând compatriotul.

Ea le-a sugerat totodată că ar face bine să-i recunoască valoarea sportivului austriac, amintindu-le recordurile pe care acesta le-a înregistrat, fiind primul om care a depăşit viteza sunetului în cădere liberă, sărind din stratosferă în 2012, şi nu criticând. Mihaela Rădulescu a luat foc după ce presa austriacă a publicat un articol, cu titlul “Felix şi bătrâna doamnă”.

Textul este însoţit de o fotografie în care apăreau cei doi îndrăgostiţi, iar în spatele lor se afla un avion, al cărui nume este, “coincidenţă”, chiar “Old lady”. Ea le-a atras atenţia că în cazul în care aceştia au de gând să-l insulte pe Felix Baumgarner, pe ea sau familia acestuia, sportivul nu va mai onora invitaţiile la niciun fel de eveniment organizat în ţara natală. “O să rămâneți cu femeia cu barbă (n.r. – Conchita Wurst), care a un super erou național austriac, nu cu bărbați adevărați, care își riscă viața să obțină recorduri mondiale și să pună Austra pe harta bărbaților puternici, frumoși, adevărați”, a scris Mihaela Rădulescu.

Titlul este o glumă proastă a unui aşa zis jurnalist. Până şi fiul meu de 11 ani face glume mai bune, dar nu ar glumi niciodată pe seama vârstei unei doamne, indiferent de câţi ani are aceasta sau de felul în care arată, pentru că l-am crescut bine”, a subliniat vedeta tv pe blogul personal. Mihaela Rădulescu a publicat scrisoarea şi pe reţeaua de socilizare şi le-a transmis juranaliştilor o vorbă pe care o ştie de la bunica ei.

Nu poţi să-i zici unei femei că e bătrână decât dacă ţi-ai rupt dinţii când o muşcai de fund. Aşa că mai bine ar fi să mă pupaţi în fund, în fundul meu sexy“, a adăugat Mihaela Rădulescu.

Mihaela Rădulescu a trimis o scrisoare deschisă şi presei din România

Vedeta tv nu este la prima scrisoare pe care o adresează presei. În urmă cu şase ani făcea acelaşi lucru cu ziariştii români. Mihaela Rădulescu a decis să plece din Romania în anul 2009, după ce a fost agresată de câţiva ziarişti de la o publicaţie centrală.

Plec supărată pe ţară mea, plec dezamăgită de breasla mea, plec scârbită de o presă mondenă jegoasă, plec îndurerată că nu mai pot ajuta nişte oameni care s-au bazat pe mine ani de zile, plec hotărâtă că măcar fiului meu să-i fac dreptate, plec promiţându-le părinţilor mei prea trişti de atâta vreme că vor zâmbi din nou. Plec cu milă şi mirare pentru toţi prostii care m-au hulit şi m-au jignit – mă-ntreb sincer, ei cu ce s-au ales? Plec renunţând la o meserie pe care am făcut-o că un profesionist, ducându-mă până la maximă performanţă pe care poţi s-o ai în această ţară. Plec pentru că am luptat în Revoluţie, crezând cu o imbecilă naivitate că o fac pentru mine, pentru o ţară care chiar merită şi pentru alţi oameni ca şi mine, care se încăpăţânează să trăiască sănătos, plin, frumos, interesant. Plec într-un moment de glorie – audienţe de primul loc, contracte de publicitate semnate, cereri nenumărate de apariţii pe coperţi pe care le tot refuz, zeci de premii, cele mai importante din ţară asta, atât pentru televiziune, cât şi pentru activitatea umanitară. Port o glorie care mă răneşte la fiecare mişcare, oricât aş vrea să mă bucur de ea.
Copilul meu se uită-n ochii mei şi-mi spune că mă iubeşte până la stele, exact atunci când îmi stau să ţâşnească lacrimi de ciudă şi de neputinţă când văd câte enormităţi şi aberaţii se scriu despre mine în gunoaie de ziare, câţi cretini şi analfabeţi mă înjură doar pentru că n-au nici o altă ocupaţie, câte piţipoance devin celebre pentru că se intersectează cu viaţă mea, câţi idioţi mă dau în judecată pentru o brumă de publicitate sau pentru nişte bani după care le curg balele, câţi «colegi» de breaslă se simt mai înalţi, mai frumoşi şi mai bărbaţi înjurându-mă, câte bahmuţence se-ntrec în a-şi arată adevăratul caracter şi enormele frustrări, câţi oameni buni mă roagă să nu plec, câţi oameni săraci îmi mulţumesc pentru că i-am ajutat, câţi părinţi au venit cu copiii în braţe că să-mi mulţumească şi să-mi arate că zâmbesc datorită ajutorului pe care l-am dat când erau bolnavi
, scria Mihaela Rădulescu, în scrisoarea deschisă.

Mihaela Rădulescu, criticată şi de o studentă

Este a doua oară în acest an, când Mihaela Rădulescu primeşte critici legate de fizicul ei. În această primăvară, în prima ediţie „Românii au talent”, unde ocupă scaunul de jurată, vedeta tv a fost pusă la zid de o studentă după ce vedeta tv le-a spus unor concurente de 14 ani că sunt grase. Atunci un număr de gimnastică executat de două tinere în cadrul preselecţiei de la Cluj a atras critici dure din partea Mihaelei. „Dacă te pun pe cântar data viitoare şi nu ai cu cinci kilograme mai puţin nu mai treci de mine“, i-a atras atenţia Mihaela uneia dintre adolescente.

Adriana Şandru, studenta la jurnalism în cadrul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării de la Universitatea din Bucureşti, a scris pe blogul personal o scrisoare dură la adresa Mihaelei Rădulescu. 

Nu am scris în viaţa mea o scrisoare publică, dar ţie, dragă Mihaela Rădulescu, după prima ediţie de la Românii au talent, simt să îţi scriu una. Una pe care sper să o citeşti! Ştiu că e cam nasol ca eu, un nimeni, să îţi spun că esti penibilă. Dar o fac! Uneori, noi, ăştia mai mici şi mai neînsemnaţi, mai spunem şi lucruri trăsnite, dar care au destul de mult sens! Eşti penibilă! Înţeleg! Ai 45 de ani, ai fost nevoită să îţi pui silicoane pentru că sânii ţi s-au lăsat, cu fiecare zi care trece îţi mai apare un rid pe faţă şi probabil că treci printr-o criză destul de naşpa. Dar asta nu îţi dă dreptul să acţionezi şi să vorbeşti aşa cum o faci.  O doamnă de vârsta ta poate avea extraordinar de mult farmec dacă este bine crescută şi ştie să se comporte cu diplomaţie. Sunt atâtea exemple de femei celebre, care au aproximativ vârsta ta şi care sunt superbe. Tu eşti doar o femeie care se simte bătrână, cu sânii pe afară şi cu vocea prea ridicată. Eşti penibilă! În disperarea ta, te-ai simţit ameninţată de două fete blonde, de 14 ani, dansatoare. Ai simţit nevoia să scuipi veninul din tine şi să o umileşti în faţa unei ţări întregi pe una dintre ele, zicându-i că până la etapa următoare trebuie să slăbească cel puţin 5 kilograme, pentru că este prea grasă pentru pasiunea pe care o are. Nu ai felicitat-o pentru moment, deşi ai trecut-o în etapa următoare, ci doar ai desfiinţat-o într-un mod agresiv şi grosolan. Ruşine! Esti penibilă!”, a scris Adriana Şandru.

sursa