refugiati03_1-9333261Numeroase femei, adolescenţi şi chiar copii din taberele de refugiaţi din Germania sunt abuzaţi sexuali de către alţi solicitanţi de azil, avertizează organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului prezente la faţa locului şi mai mulţi politiceni germani. Multe dintre victime se tem de represalii, motiv pentru care păstrează tăcerea, susţin asistenţii sociali. Cele mai multe dintre violuri au loc în adăposturile mixte în care, din cauza lipsei de spaţiu, autorităţile germane au cazat la un loc femei şi bărbaţi care împart atât zona de dormit, cât şi toaletele, se arată pe pagina electrinică a institutului Gatestone.

„Afluxul tot mai mare de refugiaţi a complicat situaţia femeilor şi a tinerelor de la centrul de primire din Giessen şi în filialele sale. Practica de a oferi cazare în corturi mari, lipsa unor toalete separate, încăperi care nu pot fi blocate, lipsa unor adăposturi sigure pentru femei şi fete tinere neînsoţite sunt factori care cresc vulnerabilitatea femeilor şi a copiilor. Această situaţie nu face decât jocurile celor care atribuie femeilor un rol subordonat şi care le consideră pe cele care călătoresc singure drept un vânat sălbatic. În consecinţă, au loc numeroase violuri şi agresiuni sexuale. Primim, de asemenea, un număr tot mai mare de reclamaţii legate de prostituţie forţată. Trebuie subliniat: Acestea nu sunt cazuri izolate. Femeile reclamă că, atât ele, cât şi fiicele lor, au fost violate sau supuse agresiunilor sexuale. Drept urmare, multe femei dorm în haine de stradă. Femeile susţin că evita să folosească toaletă pe timp de noapte din cauza pericolului de viol şi de jaf”, se arată într-o scrisoare concepută de patru ONG-uri care militează pentru drepturile femeilor.

Criza imigranţilor. Incidente violente: refugiaţii, bătuţi cu bastoanele, la graniţă

Reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale susţin că multe dintre femei s-au bucurat că pot fugi din ţară în care s-au confruntat cu experienţe traumatizante, considerând că, odată ajunse în Europa, sunt în siguranţă. Nu este deloc aşa.

CRIZA IMIGRANŢILOR. Cum arată centrul de refugiaţi din Giurgiu VIDEO

refugiati-germania2-6006620

Mărturia unei românce care lucrează cu imigranţii: “Nu îi mai plângeţi”

Femeile şi fetele tinere adăpostite într-o tabăra de refugiaţi din Bayernkaserne, o baza militară din Munchen, sunt violate şi obligate să de prostitueze zilnic, anunţă organizaţiile pentru drepturile femeilor. Deşi centrul dispune de camere separate pentru femei, uşile nu pot fi blocate şi bărbaţii pot pătrunde oricând în încăperi şi în toalete.

Aproximativ 80% dintre refugiaţi sunt bărbaţi, anunţă Baykerischer Rundfun, care scrie că refugiaţii care obligă femei să se prostitueze le vând pentru 10 euro. „Suntem cel mai mare bordel din Munchen”, a spus un asistent social descriind astfel tabăra de refugiaţi de la Bayernkaserne.

Poliţia insistă că nu are nici o dovadă că violurile au loc, deşi un raid făcut într-un centru de refugiaţi a scos la iveală faptul că poliţiştii puşi să asigure securitatea taberei se ocupau cu traficul de droguri şi de arme şi închideau ochii la actele de prostituţie.

Din cei 411.567 de refugiaţi/migranţi care au intrat în acest an în Uniunea Europeană, 72% au fost de sex masculin. Cel puţin 80% dintre refugiaţi sau migranţii sunt musulmani.

evz

Related

comments