1-3063362Povestea mea as putea zice ca incepe cu 7 ani in urma, in momentul in care mi-am cunoscut actualul sot. Eu aveam doar 22 de ani, iar el 27. Ma atragea diferenta de varsta, inteligenta si sarmul lui. Ne-am cunoscut printr-un prieten comun si era totul atat de bine la inceput. Era foarte atent cu mine, isi amintea ziua in care ne-am cunoscut si o sarbatoream la un restaurant, imi facea mici cadouri, imi aducea flori, ma simteam cea mai rasfatata femeie de pe glob.

jean-c389tienne_liotard_-_maria_theresia_van_oostenrijk_2-4802610Este ideea de la care a pornit istoricul german Gunther Frauberger, in articolul publicat intr-un recent numar al prestigioasei reviste franceze „L’Histoire”. Efectuand cercetari in biblioteci din Austria si Germania, Frauberger a reusit sa reconstituie viata particulara a imparatesei si in principal ultimele sale zile. Istoricul german incuviinteaza faptul ca regina iubea foarte mult caii, dar era o dragoste ce nu implica in nici un caz aspecte sexuale. „Maria-Tereza a fost mereu complexata de feminitatea ei, scrie Frauberger.

Nu neaga nimeni ca Evul Mediu a fost o perioada cand igiena personala, curatenia, n-au constituit preocupari majore ale oamenilor. Dupa ce in antichitate romanii introdusesera, aproape in intreaga Europa, moda bailor publice, perioada care a urmat a adus cu sine un reviriment ingrijorator in domeniul curateniei. Reviriment in care, ne place sau nu, Biserica a jucat un rol de seama, ea considerand baile locuri ale desfraului – si nu fara oarece temei, avand in vedere „fauna” care-si facea veacul prin aceste stabilimente. Problema este insa ca nu doar oamenii de rand ajunsesera sa manifeste repulsie fata de baie ci si personalitatile epocii; mai mult, aceasta repulsie s-a pastrat veacuri la rand.

imagine-multime-8231834Un sondaj realizat de publicaţia Reader’s Digest pe un eşantion masiv de clienţi europeni plasează România pe primul loc în topul ţărilor ai căror cetăţeni nu prezintă încredere.

dejeanul-7095943

Un copil de patru ani şi mama lui, în vârstă de 33 de ani, au murit, iar un bărbat a fost rănit uşor, vineri, în urma unui accident rutier care a avut loc pe DN 1C, la ieşirea din comuna clujeană Iclod, după ce maşina în care se aflau a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un cap de pod.

portretul-fenomenal-al-sportivului-miliardar-din-romania-de-care-nu-ai-auzit-manca-6-fripturi-la-micul_2_size6-1024768

Publicatia australiana news.com.au scrie astazi despre ascensiunea lui Ion Tiriac de la un fost jucator de hochei, la un campion in tenis, apoi un manager de succes si un miliardar unic pentru lumea sportului.

Este vedetă şi peste hotare! Daily Mail, unul dintre cele mai importante tabloide din lume, a preluat povestea lui Nicolae Guţă. Imaginile din emisiunea “Un show Păcătos”, de la Antena 1, în care manelistul a snopit-o pe Iulia, fac acum înconjurul lumii.

Un bărbat de 64 de ani din Argeş a murit după ce a fost înţepat de o viespe care îi intrase în gură.