Taierea lemnului de foc de iarna nu este usoara. De fapt, este de fapt cea mai grea si mai putin eficienta perioada a anului pentru a taia lemnul din cauza conditiilor meteorologice si a incapacitatii de a asezona lemnul inainte de utilizare.  Cu toate acestea, oricine se incalzeste cu lemne probabil a ramas fara lemn de foc la un moment dat .

Taierea lemnului iarna

Exista doi factori principali care fac dificila taierea lemnului iarna… zapada si lipsa timpului de uscare pentru a asezona lemnul inainte de utilizare. Doborarea unui copac este destul de periculoasa in conditii meteorologice perfecte .   Cu zapada pe sol, iti reduce tractiunea si iti impiedica miscarea. Este greu sa te indepartezi din calea unui copac care cade in zapada pana la genunchi.

In plus, odata ce copacul este pe pamant, acum este ingropat in zapada, ceea ce face ca taierea lui sa fie si mai dificila. Un alt mare dezavantaj al taierii lemnului iarna este incapacitatea de a asezona lemnul inainte de a-l folosi.

Alegerea lemnului

Alegerea lemnului de constructii este printre cele mai importante decizii luate in timpul constructiei unei case din lemn. Constructorii de case din lemn cunosc principalele caracteristici ale lemnului transformat in diferite perioade ale anului. Este de la sine inteles ca fiecare proprietar de casa isi doreste sa-si construiasca o casa de lemn care reziste multi ani. De aceea este important ca calitatea locuintei finisate sa se pastreze cat mai mult timp. Alegerea corecta a lemnului este cruciala in acest sens. In etapa de realizare a proiectelor casei din lemn incepeti sa aflati toate informatiile utile despre material. In caz contrar, vei fi foarte dezamagit daca materialul ales nu functioneaza intr-un mod corespunzator. Deci, ce criterii sunt cele mai importante in luarea deciziei privind asamblarea constructiei din lemn?

Este clar ca nu orice bustean este potrivit pentru constructia casei din lemn. Cea mai mare prioritate este data lungimii bustenului si diametrului acestuia. Aceeasi severitate poate fi data unei varietati de alte defecte ale materialului. Este perfect atunci cand nu exista defecte la cherestea. Dar facand alegerea nu trebuie sa uitati sa luati in considerare conditiile climatice in care cresteau.

Principalul avantaj al lemnului de iarna este rezistenta sa. Toate acestea afecteaza procesul de contractie: lemnul de iarna este mai putin predispus la deformare si fisuri, in timp ce lemnul umed de vara se va confrunta cu toate efectele ulterioare. Uscaciunea lemnului de padure de iarna face ca contractia casei sa fie mai uniforma. Impreuna cu sucul, insectele si daunatorii parasesc copacul. Iar procentul minim de amidon previne procesul de degradare. Toate aceste fapte incontestabile permit lemnului de padure de iarna sa pastreze rezistenta maxima in timpul exploatarii.

Principalul avantaj al lemnului de iarna este rezistenta sa. Chestia este ca copacul nu creste in timpul iernii, asa ca nu are nevoie de sucuri suplimentare. Toate acestea afecteaza procesul de contractie: lemnul de iarna este mai putin predispus la deformare si fisuri, in timp ce lemnul umed de vara se va confrunta cu toate efectele ulterioare. Cei de la DeakTrans stau la dispozitia Dvs pentru oricie fel de informatie in legatura cu alegerea lemnului potrivit pentru constructii.