De ce imbracamintea conteaza: ce spune garderoba ta despre tine. Hainele nu au fost intotdeauna la fel de influente asa cum sunt astazi. Numai ca urmare a progreselor tehnice de-a lungul secolelor, alegerile de moda devin semnificative. Hainele s-au dezvoltat de la un activ practic la un marker social: ele afecteaza modul in care ne vedem noi insine. Ele ne ajuta sa fim vazuti in lumina dorita din punct de vedere social.

In multe societati, imbracamintea intruchipeaza bogatia si gustul personal. Femeile arata adesea o preferinta fata de rochii mai lungi, in timp ce fetele mai tinere aleg fustele si rochiile scurte. O a doua influenta cheie asupra sensului nostru este rezultatul a milioane de ani de dezvoltare ca specie. Ca si in cazul multor animale, conceptul de selectie a articolelor vestimentare este unul care implica personalitatea noastra si gustul personal.

Ne imbracam pentru a impresiona?

Cele mai frumoase haine le gasesti pe foxfashion.ro. Foarte multi oameni apeleaza la cumparaturile online pentru ca ofera mai multe avantaje. In primul rand, sa luam in considerare ideea modului in care incercam sa „impresionam” potentialii parteneri. Un studiu realizat de Joseph Benz la Universitatea din Nebraska a analizat mai multi barbati si femei cu privire la modul in care ei inseala potentialii parteneri in timpul relatiei. Cercetatorii au descoperit ca ambele sexe tind sa foloseasca inselaciunea atunci cand partenerul nu mai acorda atentie modului in care se imbraca.

Barbatii au fost gasiti ca incearca sa-si impresioneze partenerele prin tinutele vestimentare. Acestia aleg sa se imbrace cat mai bine astfel incat sa fie mai atragatori si mai masculini. Pe langa faptul ca tinuta vestimentara bine aleasa arata ca ai respect de sine, aceasta este aleasa de multe ori si pentru a impresiona. Atat barbatii cat si femeile fac acest lucru, si de cele mai multe ori fac asta si fara sa isi dea seama. In ambele cazuri, imbracamintea poate juca un rol important in acest ritual de inselaciune. Mai multe informatii utile le gasesti pe https://lovesite.ro.

Un alt factor in alegerile noastre de imbracaminte este modul in care barbatii si femeile percep si interpreteaza culorile diferite. Intr-un experiment, cercetatorii au fotografiat oamenii in haine colorate diferite si apoi au cerut participantilor sa evalueze atractivitatea oamenilor in fotografiile rezultate. Ei au descoperit ca culoarea imbracamintei afecteaza modul in care barbatii percep atractivitatea femeilor, cat si modul in care femeile evalueaza atractivitatea barbatilor. Asadar, din aceste studii deduce ca nu doar stilul vestimentar atrage ci si nuantele pe care le purtam, unele mai mult decat celelalte.

Acest lucru ne aduce la intrebarea: care culori sunt vazute ca atractive? Roberts si colegii sai cercetatori au descoperit ca hainele rosii ar avea tendinta de a conduce participantii sa evalueze subiectii mai favorabil in ceea ce priveste atractivitatea, comparativ cu atunci cand purtau haine de alte culori. Acest rezultat ar putea explica rezultatele unui studiu care a descoperit ca, atunci cand chelneritele purtau tricouri colorate diferite in timp ce serveau intr-un restaurant, barbatii ar avea tendinta sa lase bacsisuri mai mari pentru cei care poarta topuri rosii decat cele cu tricouri de alte culori.