Startupul Vector a pornit la Bucuresti, unde se afla in continuare echipa de cercetare si dezvoltare.

Vector Watch a fost prezentat la Londra, la un eveniment sofisticat la care a fost invitata atat presa de tehnologie, cat si cea de business. 12 modele Vector, compatibile atat cu Android, cat si cu iOS si cu Windows si-au facut intrarea in scena.

Vector se diferentiaza prin faptul ca este un ceas inteligent a carui baterie tine 30 de zile, comparativ cu produsele concurente, care ajung la 3-4 zile in cel mai bun caz.

Pentru cei care gasesc durata de viata mica a bateriei [produselor concurente] un dezavantaj, acesta ofera o alterativa“, scrie TechRadar.

Pentru a obtine o autonomie atat de mare, ceasul foloseste un ecran monocrom, care nu este touch.

Dispozitivul se imperecheaza cu telefonul si iti afiseaza notificari, de care poti sa scapi daca rasucesti mana, are o functie calendar inteligenta care contureaza pe cadran cand incep si cat dureaza intalnirile tale, iti numara pasii si iti urmareste somnul.

Exista mai multe designuri pentru fata ceasului, in functie de ocazia la care il porti.

Cele 12 modele sunt toate facute din otel inoxidabil. Exista 3 categorii: Performanta (ceasuri sportive, cu optiunea de a avea bratara din silicon), Contemporan (in pas cu moda, cu bratara din piele) si Clasic.

Vector Watch a fost prezentat in primavara la targul de ceasuri Baselworld, unde s-a bucurat de review-uri pozitive. Proiectul a fost inceput de antreprenorul Andrei Pitis, care insa i-a cedat functia de CEO in vara anului trecut lui Joe Santana, care a condus multa vreme compania de ceasuri Timex. Pitis este acum CTO.

Ceasurile inteligente Vector vor fi la vanzare in septembrie. Categoriile Performance si Contemporary pornesc de la 250 de dolari, in timp ce modelele Classic costa de la 399 de dolari.

Echipa din spatele Vector Watch are in prezent in jur de 25 de oameni, scrie ZDNet, care a prezentat pe larg povestea din spatele produsului gandit la Bucuresti.

sursa