Dacă copiii tăi îți cer să cumperi un nou prieten de fiecare dată când văd cățeluși de vânzare, probabil că te întrebi dacă este momentul potrivit. Înainte să spuneți reflexiv nu – sau înainte de a vă decide să cumpărați fără să vă gândiți bine – asigurați-vă că faceți cercetările și luați în considerare personalitățile copiilor dvs. pentru a decide dacă sunt sau nu gata pentru un nou animal de companie.

 

Cum să știți dacă copilul dvs. este pregătit sa aiba un câine ca si animal de companie

Observați cum se comportă copiii dvs. când animalele sunt în jur. Dacă respectă animalele și se simt confortabil cu ele, aceasta înseamnă că este mai puțin probabil să facă o greșeală cu ele. Vizitează adăpostul pentru animale sau lasă-i să se joace cu câinele vecinului și vezi cum se comportă. Este întotdeauna o idee bună să ai grijă de un animal de companie înainte de a adopta sau cumpăra. Oferiți-vă voluntar pentru a avea grijă de câinele unui prieten pentru o perioadă scurtă de timp și pentru a evalua modul în care se descurcă familia dvs. cu un animal acasă. Acest lucru vă va informa, de asemenea, dacă cineva din familie are o alergie necunoscută anterior la parul de animale de companie

 

În plus, dacă copiii dvs. sunt capabili să facă față sarcinilor familiale mici, asta înseamnă că probabil se pot ocupa de o anumită responsabilitate suplimentară îngrijind un câine. Asigurați-vă că copiii dvs. știu că un animal de companie este o responsabilitate pe termen lung și nu o jucărie. Dacă bănuiți că își doresc impulsiv și se vor obosi în curând de un animal, este mai bine să așteptați.

 

În cele din urmă, nu este vorba doar despre copiii tăi; este și despre tine. Ești gata să-ți asumi responsabilitatea unui animal? Ai suficient timp? Îți permiți? Amintiți-vă că, chiar dacă copiii dvs. sunt suficient de mari pentru a avea grijă de un animal, responsabilitatea principală revine de obicei adulților. Dacă întreaga familie este de acord și dorește să își asume această responsabilitate, un animal de companie poate aduce o mare bucurie familiei tale.

Cumpărare sau adoptarea unui câine

 

Acum că ați luat decizia de a adăuga un nou membru în familia dvs., este timpul să decideți dacă ar trebui să adoptați sau să cumpărați.

 

În fiecare an, milioane de animale sunt ucise pentru că nu există suficient spațiu în adăposturi. Adoptarea oferă unui câine posibilitatea de a trăi. Adoptarea este mai puțin costisitoare decât cumpărarea unui animal de companie. În plus, când adopți, primești un animal de companie sănătos, adăposturi și magazine își păstrează animalele vaccinate.Pe de altă parte, dacă aveți inima să obțineți o anumită rasă de câine, există o mulțime de locuri în care puteți găsi pui de vânzare de la vânzătorii ambulanți la vânzătorii privați la magazinele de animale de companie. Vă recomandăm cu tărie să adoptați sau să găsiți pui de vânzare la un magazin de încredere sau un site de nisa, astfel încât să vă puteți asigura că noul prieten are toate vaccinurile sale și este în stare bună de sănătate. Unele magazine oferă ambele opțiuni: câini pentru adopție și pui de vânzare. În plus, când mergi la un magazin, personalul te poate ajuta să găsești potrivirea potrivită pentru tine și familia ta.

 

Indiferent unde te duci pentru a-ți găsi noul însoțitor, asigură-te că ceri personalului să te ajute să găsești potrivirea potrivită pentru tine și familia ta. Dacă subliniați copiilor importanța responsabilității lor față de noul lor câine, puteți fi siguri că noul animal va fi bine îngrijit în anii următori.

Căutați o sursă excelentă de cățeluși de vânzare? Accesati ivu.ro si vedeti o lista impresionanta cu catelusi de vanzare.