Se pare, însă, că vinul roșu are multe alte întrebuinţări. El poate rezolva problemele de zi cu zi de uz casnic, de asemenea. Vezi care sunt diferitele moduri în care poţifolosi vinul roşu în bucătărie, baie şi chiar în grădină.

Curăţă fructele

Alcoolul și resveratrolul, un element nutritiv din vinul roșu, poate ucide bacteriile care cauzează boli de toxiinfecţie alimentară, cum ar fi salmonella și E. coli. După ce ai clătit fructele, stropeşte-le cu vin roşu pe care îl laşi să se usuce pe ele.

Beţi des vin alb sau vin roşu fără să cunoaşteţi ce se ascunde în realitate în sticlele pe care le cumpăraţi

6 motive pentru care vinul este bun la sănătate

Te scapă de muşte

Insectele zburătoare se strâng în jurul a tot ceea ce se află în stare de putrefacţie şi, cum vinul se obţine prin fermentaţie, muştele sunt atrase în mod automat de miros. Pur și simplu toarnă vin roșu într-un castron mic sau sticlă și pune-l în zona cu probleme, cum ar fi în apropierea ferestrei de la bucătărie.

Bun pentru băile Anti-Aging

Se crede că antioxidanţii din strugurii fermentaţi pot creşte fermitatea și elasticitatea pielii. Se toarnă un pahar de vin direct în baia ta, de maxim două ori pe săptămână, și se lasă la macerat timp de 30 de minute pentru a obține un efect anti-îmbătrânire şi beneficiile unei piele netede, aşa cum ai visat.

Mască facială

Se aplică vin roșu pe piele pentru o mască facială, pentru a obține aceleași rezultate ca şi în cazul băii.

Îngrăşământ pentru grădină

Se toarnă vin roșu în compost, pentru a activa bacteriile care îl vor transforma în îngrășământ pentru gradina ta.

Curăţă petele de… vin

Dacă ai vărsat vin roşu pe faţa de masă, vinul alb vine în ajutorul tău. Acesta din urmă va absorbi culoarea de la pata roșie. Doar lasă la macerat timp de câteva secunde, apoi tamponează bine tot surplusul.

Reduce riscul de osteoporoză

Resveratrol, compusul natural din vin, poate avea efecte benefice asupra oaselor tale. Un studiu recent arată că vinul roşu poate fi un potenţial tratament pentru osteoporoză, prin stimularea celulelor osoase care se formează în interiorul corpului.

click