Aparitia tehnologiei reprezentate de implanturi dentare a constituit o adevarata revolutie in domeniul stomatologiei, deoarece le ofera tuturor categoriilor de varsta posibilitatea de a se bucura de avantajele dintilor normali. Pacienti pentru care anterior existau doar variante inconfortabile, precum proteza dentara mobila, au acum sansa sa beneficieze de un tratament mult mai bun.

Un implant este o piesa sub forma unui surub din titan, din zirconiu sau din alt material 100% compatibil cu organismul uman, care tine loc de radacina a dintelui. Este cea mai buna metoda de inlocuire a unui dinte pierdut. In functie de particularitatile fiecarui pacient, exista mai multe tipuri de implanturi dentare, disponibile si in clinica dentalpremier.ro.

Unul dintre acestea este reprezentat de asa-numitele implanturi subperiostale, ideale pentru persoanele fara dinti, care sufera insa si de atrofie osoasa severa, astfel incat nu exista materialul osos necesar in care sa fie introdus surubul.

Ce presupune restaurarea dentara cu implanturi subperiostale?

Acest tip de tratament nu reprezinta un simplu surub, ci utilizeaza un schelet din titan 100% biocompatibil, realizat cu ajutorul laserului. Acesta acopera complet osul maxilar sau mandibular si ofera suport stabil si precis pentru lucrarea fixa. El inlocuieste, deci, osul necesar inserarii implanturilor.

Prima etapa consta in realizarea unui model tridimensional al osului pacientului, care este apoi trimis la un centru specializat. Pornind de la acest model se realizeaza scheletul din titan, personalizat, care se va mula perfect pe os.

Fixarea directa a scheletului sub tesutul gingival se realizeaza cu ajutorul unor microsuruburi speciale, care, datorita analizei computerului tomograf, sunt pozitionate in zonele ideale. Microsuruburile sunt ancorate in os cu ajutorul unui ghid chirurgical printat 3D, realizat de asemenea in mod personalizat.

Datorita acestei modalitati de fixare, pot fi evitate cu succes diferite formatiuni anatomice mai sensibile, precum si defecte osoase care ar trebui rezolvate. Nu este necesar timp de asteptare pentru vindecare, deoarece aceste implanturi dentare sunt concepute astfel incat sa ofere, chiar din prima clipa, o stabilitate perfecta.

Urmatorul pas consta in atasarea lucrarii provizorii fixe, in circa 24 de ore. Cu ajutorul ei, pacientul va putea sa zambeasca si sa manance imediat, cu recomandarea ca, timp de 3-4 luni, sa evite alimentele tari. In final, se monteaza lucrarea fixa definitiva.

implanturi dentare
implanturi dentare

Avantajele oferite de implanturile subperiostale

Unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui tip de implanturi dentare consta in faptul ca pacientii primesc lucrarea fixa dupa o singura interventie chirurgicala, ceea ce simplifica mult intregul proces si reduce timpul necesar procedurii. De asemenea, nu este nevoie sa se realizeze aditii osoase complexe, datorita folosirii scheletului care inlocuieste cu succes osul.

Implantul subperiostal este individualizat, fiind realizat in functie de anatomia osoasa a pacientului. In acest fel, rezultatele sunt previzibile si nu exista riscul de aparitie a vreunei probleme.

Odata tratamentul incheiat, senzatia de dinti normali este desavarsita. Pacientul poate sa zambeasca fara emotii, sa rosteasca fiecare sunet fara a fi incomodat in niciun fel si sa se bucure din nou de gustul mancarurilor preferate, indiferent care sunt acestea.

Toate aceste beneficii aduse de tratamentul cu implanturi dentare subperiostale se remarca, totodata, prin durabilitate. Tocmai datorita faptului ca aleg cea mai buna tehnologie existenta in acest moment, pacientii nu vor fi nevoiti ca, peste un timp, sa apeleze la alte si alte solutii.

Alege ce este mai bun pentru dintii tai! Atat sanatatea, cat si modul in care arati vor avea mult de castigat!