Țesăturile completează decorul unei încăperi. Frumusețea pură a țesăturilor poate da un nou aspect oricărui spațiu. Țesăturile pentru decorarea locuinței pot fi folosite la husele de canapea, tapițerie, huse pentru alunecare, tratamente pentru ferestre, huse de pat, blaturi de masă etc. O cameră fără țesături într-o casă arată simplu și are o senzație de duritate rece. Orice încăpere poate fi transformată într-un loc cald, confortabil și primitor pentru a vă bucura de prieteni și familie sau doar pentru a vă relaxa, prin utilizarea judicioasă a țesăturii pentru decorarea casei.

Deoarece țesăturile pentru decorarea locuinței fac parte integrantă din decorul camerei, este important să se folosească țesături care se îmbină bine cu celelalte piese de mobilier din cameră. Dacă folosiți un anumit design de decorare, conform sugestiilor și sfaturilor care vă sunt date, atunci este foarte ușor să alegeți țesăturile pentru decorarea casei. Dar fără niciun indiciu, este o muncă foarte frustrantă să le alegi și în curând tinzi să te descurajezi. În loc să progresați spre casa visurilor dumneavoastră, s-ar putea să sfârșiți într-un coșmar de confuzie.

Există o varietate de teme pentru decorarea casei, fiecare cu stilul și culoarea specifică pentru țesăturile pentru decorarea casei. Dacă ați selectat o temă care să vă ghideze în decorarea casei, procesul de alegere a țesăturilor pentru aceasta devine ușor. De exemplu, o temă toscană ar folosi țesături cu texturi țesute, cum ar fi bur lab, țesături din fibre de abaca, țesături de tutun și țesături de savană sau țesături din fibre de bananier. Țesăturile din decorațiunile de casă toscane sunt, fără îndoială, mai grele, dar sunt, de asemenea, foarte versatile și flexibile. Tematica toscană folosește aceste țesături pentru jaluzele, covoare,draperii pentru living si bucatarie.

Dacă preferați tema Cottage, țesăturile pentru decorațiuni de casă folosesc culori vii și modele florale. Decorarea Cottage, în ceea ce privește tapițeria și proiectele care folosesc țesături, indică modele colorate și îndrăznețe. Țesăturile cu fructe sau legume imprimate sunt folosite în tema Cottage, deși mai popular este un model floral în țesăturile din tema Cottage a decorării casei.

Tema victoriană de decorare a casei folosește țesături bogate, cum ar fi brocart sau catifea în culori profunde de burgund, verde sau albastru. Țesăturile victoriene pentru aceasta au o notă feminină și tind să fie elaborate. Aceste materiale pot fi folosite pentru lenjerie de pat, huse, perdele etc. Ele arată excelent dacă sunt împodobite cu panglici, mărgele sau dantelă.

Diferite teme utilizează diferite țesături pentru decorarea casei. Cele de mai sus sunt doar câteva exemple. Alegerea dvs. ar trebui să se concentreze pe țesăturile care vă atrag. De asemenea, ar fi înțelept să vă amintiți că țesăturile pot fi foarte scumpe; și odată ce ați ales și cumpărat o țesătură, ați putea rămâne cu ea pentru o perioadă lungă de timp. Prin urmare, este foarte important să fiți absolut sigur că vă place înainte de a face achiziția finală. Aceste țesături folosite în decorarea casei necesită foarte des o îngrijire specială la spălare. Dacă preferați o țesătură care este ușor de curățat, este important să vă amintiți acest aspect în timp ce alegeți țesătura. La urma urmei, este pentru casa dumneavoastră și este important ca achiziția să se potrivească gusturilor și nevoilor dumneavoastră. Alegerea pentru țesături este cu adevărat vastă. Dar, cu ajutorul cataloagelor și revistelor de decorațiuni interioare, a site-urilor de internet și a magazinelor de țesături din apropierea dumneavoastră, vă va fi ușor să faceți o alegere rațională pentru țesăturile de decorațiuni interioare.