Locația este una din cele mai importante atunci când vine vorba de organizarea unei nunți. Alegerea locației perfecte este unul dintre punctele cheie în planificarea zilei mari, dacă nu chiar cel mai important. Având în vedere multitudinea de servicii care depind de acesta va fi și cel mai costisitor element al nunții. Și, din cauza disponibilității, este necesar să îl rezervi cu prioritate.

Amplasarea restaurantului

Atunci când cauți un restaurant nuntă trebuie să ții cont de situarea geografică și amplasare. Deși numeroase sunt cuplurile care aleg un restaurant situat aproape de casă, alții decid să își organizeze nunta mai departe, chiar în afara orașului. Indiferent de ce locații nuntă preferi, ține cont de faptul că locul de desfășurare trebuie să fie ușor accesibil, astfel încât invitații tăi să poată ajunge acolo fără probleme.

Asigură-te de faptul că ceremonia la biserică sau cununia civilă nu este prea departe de locul de desfășurare a recepției. Pentru slujba religioasă poți lua în considerare locații care dețin o capelă adiacentă sau un spațiu pentru o nuntă civilă. Dacă preferi să separați locurile de desfășurare, ia în considerare opțiunile de deplasare.

Apropiere față de hoteluri

Unii oaspeți vin de departe, alții vor să se bucure de seară fără să se preocupe de responsabilități, în ambele cazuri acești oaspeți vor avea nevoie de un loc de dormit în apropiere. Contactează unitățile de cazare din apropiere (pensiuni, hoteluri etc.) și încearcă să obții un tarif de grup. Camerele oferite de unele locuri de recepție pot fi, de asemenea, o opțiune bună.

Infrastructură

Suprafața totală. Cum este configurată locația? Câți metri lungime are? Câte săli are? Există o grădină? Pune toate aceste întrebări pentru a afla îți dorești cu adevărat și încearcă să profiți la maximum de locul pe care l-ai ales. Calcularea suprafeței este cheia pentru a ști ce poți organiza.

Spații exterioare și interioare

Diferitele spații te pot ajuta să determini punctele culminante ale nunții, de la aperitiv la petrecere și până la primul dans. Un colț liniștit sau un loc atipic: depinde de tine.

În ceea ce privește grădinile, știm că unele nunți au nevoie de puțină verdeață, mai ales dacă au loc vara. Indiferent de anotimp, aruncă o privire la spațiile deschise pentru a-ți face o idee despre ceea ce îți dorești și pentru a-ți restrânge căutarea.

Numărul minim de invitați

Multe locații permit orice tip de nuntă, atât mare, cât și mică. Cu toate acestea, altele nu acceptă nunți foarte intime, așa că solicită un număr minim de invitați. Și cum fiecare nuntă depinde de invitați, cere numărul minim de invitați necesar pentru a vedea dacă merită, dar nu chema invitați în plus doar pentru a umple spațiul. Acest lucru este valabil și pentru cei care caută restaurant botez.

 

Capacitatea locului de desfășurare

În mod similar, este important să cunoști și capacitatea locației, deoarece există unele nunți care sunt prea mari pentru a fi organizate oriunde. Dacă te aștepți la un număr mare de persoane, cel mai bine este să te asiguri că ai capacitatea necesară și să nu elimini invitații pentru spațiul respectiv. Locul de desfășurare ar trebui să se potrivească nunții tale, nu invers.

Decorarea și iluminatul locului de desfășurare

Foarte important: locul de desfășurare se ocupă de decorare sau trebuie să găsești un furnizor suplimentar? Ține cont de faptul că multe locații adaugă acest lucru ca un serviciu suplimentar, astfel încât prețul final va varia în consecință. De asemenea, întreabă dacă poți consulta proprii furnizori, chiar dacă aceștia au deja servicii de decorare și iluminare. În cazul în care spațiul îți oferă serviciile sale și ești mulțumit de ele, trebuie să știi dacă poți interveni în proces sau dacă ești obligat să accepți orientările lor.